woensdag 24 februari 2016

Chocolade eten zonder schuldgevoel

Chocolade eten zonder schuldgevoel! Wie zegt er daar geen neen tegen :-). Meer nog deze chocolade brownies zijn zo intens van smaak en vullen goed dat je chocoladecraving al na één stukje helemaal voldaan is en je geen nood hebt om de hele cake op te smullen.
Het recept komt van één van mijn kookboekbijbels voor gezonde voeding Hemsley en Hemsley. Ok je moet wel even je voorraadkast herbekijken als je recepten uit het boek wilt maken maar eens je dat gedaan hebt is het moeilijkste achter de rug. En ja ik heb bij sommige recepten googel nodig gehad om überhaupt te weten waar ik amarant of kefir kon vinden maar ondertussen zijn veel van hun recepten bij ons thuis uitgegroeid tot klassiekers (al blijf Lukas zijn voorkeur toch gaan naar de echte klassiekers zoals stoemp met worst of hamburgers met echte frieten :-))

Hieronder het recept:

Ingrediënten:

- 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht 500g)
- 230 g gesmolten kokosolie
- 4 eieren
- 85 gr cacao
- 1,5 dl ahornsiroop (ik liet het weg)
- vanille-extract (ik gebruikte een vanillestokje
- zeezout
- 130 gr walnoten

1. Verhit de oven tot 170°. Vet de ovenschaal in en spoel de bonen.
2. Doe de uitgelekte bonen, de eieren, de cacao, de ahornsiroop en de vanille in de keukenmachine en pureer alles glad. Voeg een snuifje zout toe
3. Voeg terwijl de machine draait langzaam het gesmolten kokosvet toe zodat het ei niet gaar wordt. Als je graag een zoeter beslag wilt kan je naar keuze nog ahornsiroop toevoegen. Spatel een deel van de walnoten door het deeg.
4. Giet het browniebeslag in de ovenschaal, strooi de rest van de gehakte walnoten op de bovenkant en bak de koek 40-45 minuten in de oven tot het gebak elastisch aanvoelt en de bovenkant gebarsten is.
5. Laat afkoelen en snij ze in blokjes. Door ze in de koelkast te bewaren worden ze heerlijk zacht.
6. Enjoy your brownies!

10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klinkt wel een beetje griezelig met die zwarte bonen ;-) maar ziet er wel lekker uit... toch een keer uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een keer zoiets gemaakt met zwarte bonen. Ik was geen groot fan, maar de kinderen wel. Ook maakte ik al een paar keer een recept waarin courgette verwerkt zat en die vond ik wel heel lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwarte bonen in een chocolade cake. Als ik dit maak moet ik er in ieder geval voor zorgen dat mijn jongens de bonen niet zien anders krijg ik het niet verkocht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat boek staat samen met vele andere weg te kwijnen in de kast-moet hem er precies toch eens uithalen, denk zelfs dat ik hier in India alle ingrediënten kan vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat boek staat samen met vele andere weg te kwijnen in de kast-moet hem er precies toch eens uithalen, denk zelfs dat ik hier in India alle ingrediënten kan vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind dat een interessant idee! ik ga het pinnen en als ik dapper genoeg ben, proberen :) onze dochter is alleszins een grote bonen-fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker, ik heb ook al eens zwarte bonen brownie gemaakt voor iemand die allergisch is. Alleen was die ook allergisch voor ei en noten, dus daar zou dit recept niet geschikt voor zijn. Is het wel lekker zonder ahorn siroop trouwens? Dan zit er toch helemaal geen suiker (of vergelijkbaars) in? Dan zou ik het thuis niet verkocht krijgen denk ik....

  BeantwoordenVerwijderen