zaterdag 25 februari 2017

Het haardrama op zaterdagochtend


Even een situatieschets; met vier dochters hebben wij haarborstels, shampoo, conditioner, speldjes en rekkertjes met hopen liggen. Weliswaar verspreid door het huis, maar dus wel met hopen. Geen enkel excuus voor warrig en ongekamd haar. Ziedaar de theorie. Nu de praktijk: de kinderen kammen hun haar zelf want als ik dat durf doen is het altijd drama waar je een puntje aan kan zuigen. Dus dirigeer ik dan maar vanop afstand: 'haren kammen meisjes', 'doe een speldje in je haar Ella', 'was je haar maar vanavond Kato', haar goed uitspoelen Lola... Alles onder controle denk je dan.

Tot vanochtend toen Lola uit de douche kwam en niet door haar haar geraakte nadat ze er een liter conditoner op had gesmeten. Mijn argwaan was gewekt en inderdaad. Mijn lieve dochter was er in geslaagd om een gigantische knoop bijelkaar te sparen waar er geen doorkomen meer aan was...ze wist het al langer maar had het minitieus voor mij verborgen weten te houden omdat het verdikt natuurlijk wel heel zwaar was...namelijk de schaar...Met een giga scène tot gevolg, tranen bij Lola, ikzelf in volle furie en half aangekleed aan de slag met die schaar (ik kwam namelijk ook net uit de douche) en lange lokken haar op de grond. Gelukkig kon dit als voorbeeld tellen en kreeg ik plots een voorbeeldige Fee die heel flink de puntjes van haar haar liet knippen.

En om het verhaal compleet te maken had ons Kato er niet beter op had gevonden om deze hele scène via musically live te filmen en eventjes op het internet te smijten. Wat maakte dat ik plots een chatconversatie zag waar één van haar vriendinnen vroeg: waarom draagt je moeder geen broek? Echt serieus, ik moet toch nog even wennen aan tieners in mijn kot. Zal ik wel alle journalisten te woord staan hoe ik omga met de privacy van mijn kinderen :-D. Misschien interessant om het eens om te draaien!

18 opmerkingen:

 1. LOL! Ik heb nog geen filmende puber, maar het is wel herkenbaar verder...
  Hier een zoon die lang haar wilde, tot het lang genoeg werd om te kammen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, hier ook net een afspraak gemaakt bij de kapper want knossels waar ik zelf niet durf naar te kijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al eens een Tangle Teezer gebruikt? Doet wonderen bij mijn dochter (en bij mezelf).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook een big Tangle Teezer fan! En ze hebben ze in leuke kleurtjes en motiefjes, dus misschien extra motiverend voor de girls?

   Verwijderen
  2. Wij ook! Met vijf krullenbollen in huis niet te missen.

   Verwijderen
 4. Awhh, toch sneu als ze het er zo zichtbaar moeilijk mee hebben. Die gezichtjes..
  Wij hebben als voordeel dat we hier redelijk streng christelijk zijn. Alle meisjes dragen lang haar dus het probleem van afknippen hebben wij niet. Hooguit als een broer een auto in je haar stopt, maar daarna had ik (opeens) laagjes. Prima oplossing!

  Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik het niet stom bij haar vind staan. Eigenlijk juist heel leuk! Ze lijkt nu nog meer op haar zussen. En haar groeit snel hoor, voor je het weet kan er weer een vlechtje in. ;)

  Oh, op Instagram zag ik dat jullie in een blad stonden. Alleen kon ik hem hier in NL nergens vinden. Zou die een keer hier op kunnen komen? Dan kan ik hem ook lezen! :)

  Vond Lola het heel erg dat haar haar weg was? Of is het ergste leed alweer geschied?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke blogpost, ik moest er luidop om lachen! Ik mis alleen een filmpje..... 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hilarisch herkenbaar! Ik ben onlangs ook zo in de maling genomen. Dus kijk ik nu steeds twee keer rond om te kijken of er nergens stiekem een tablet ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik vond dat vroeger ook zo erg, deed het zelfde vroeger. Gelukkig kon mijn moeder alleen niet mijn haren knippen, althans gelukkig....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach... wel herkenbaar, die opgespaarde klitten. Ik weet nog vakanties van elke dag zwemmen in chloorwater en dan pas einde vakantie (proberen) uit te kammen!!

  Dé tip die ik heb is "Andrelon 1-minuut masker". Ik krijg er geen commissie voor, het is het enige dat écht goed werkt bij ons haar als het zo'n puinhoop is (of voorkomt dat het dat wordt).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben toevallig op je blog terecht gekomen. Heel leuk om te lezen en volgen. Ik heb dan ook een linkje op mijn blogje geplaatst.
  Tot Gauw....

  http://antonellathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat haardrama, zo herkenbaar ☺ dan ben ik blij dat ik ook twee jongens heb 😉 vraagje: Knip jij de haren van de kinderen zelf? Heb je daar dan een cursus voor gevolgd ofzo? Want met vier kids naar de kapper vind ik toch altijd een behoorlijke uitdaging ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sorry...ik moet er toch even om lachen. Hoewel ik er ook niet op zou zitten wachten om zo op internet te verschijnen...En dat knippen en klitten: dat herken ik uit mijn eigen jeugd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. LOL, heel herkenbaar verhaal hier met 4 dochters tussen 12 en 4,5 (zowel de haarknopen als de musically), heb het hen voorgelezen.

  BeantwoordenVerwijderen