woensdag 15 februari 2017

Yoga met kinderenEén van de activiteiten tijdens ons familieweekend was kinderyoga. Ik heb al vaker aan yoga gedaan en mij kinderen ook maar het speciale aan deze kinderyoga was dat we kozen om echt samen met de kinderen aan yoga te doen. Met andere woorden, het kind is betrokken in elke houding die je aanneemt. We inspireerden ons op het yogaboekje van Nelson dat we vonden in de bibliotheek. Een creatief speelboek vol yogaspelletjes waar elke houding mooi geïllustreerd wordt. En ook al leek het op sommige momenten meer op acrobatie en werd er meer gelachen dan gemediteerd, we vonden dat we na een klein uurtje rollebollen ons theetje toch wel dik verdiend hadden. Misschien eens opperen als activiteit op jullie volgende familiefeest :-D

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee (en leuke foto's). Ik ga er eens naar kijken en peinzen of ik het aandurf met mijn wiebel-jongetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik ben al lang aan het twijfelen over dat boekje, ik veronderstel dat het dan toch de moeite is? (Ben beetje verslaafd aan boeken kopen die ik niet gebruik en probeer daar Marie-kondo-gewijs vanaf te geraken :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn man doet dat één keer per maand met onze dochter... en zij is daar héél enthousiast over dus ik kan me voorstellen dat de kids het daar ook vré tof vonden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinterklaas heeft een yoga boekje gebracht bij ons en de kindjes vinden dat geweldig leuk om het samen te doen (hier 6 en 3). Ik doe mijn best maar ben wel met een bolle buik dus wat moeilijker ! :-) Maar idd een keileuk activiteit !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk. Vorige week op school een navorming gehad voor yoga met kinderen. Echt een aanrader.
  Fijn weekend, Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen