zaterdag 18 februari 2017

Speelplaatsspelletjes bij het eerste lentezonnetje


Onze stadstuin is niet zo groot en voor het grootste deel bedekt met kleine kiezels. Niet de ideale ondergrond voor rollend materieel of om te krijten. Gelukkig moeten we maar 200 meter stappen om een heel grasplein en een geasfalteerd wandelpad ter onzer beschikking te hebben.
Van zodra het lentezonnetje zich dan ook laat zien vertrekken we met een pak stoepkrijt en een paar skateboarden naar buiten. De kinderen hebben niet veel meer nodig om zich een uurtje te vermaken. Hinkelen, elkaars schaduwen tekenen, skateboarden, wedstrijdjes organiseren,....alsof het hun eigen privĆ©speelplaats is.  Zal ik wel de juffrouw spelen ;-D Al moet ik eerlijk toegeven dat ze nog vaker alleen buiten gaan spelen met hun vijf. Misschien nog een voordeel van een groot gezin? Dat je net iets geruster bent om ze los te laten als ze samen op pad zijn ipv alleen?

Ps: Deze post kwam er in samenwerking met hippe schoentjes. Meer weten hoe ik tov samenwerkingen sta? Check hier voor meer uitleg

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uitšŸ‘ŒšŸ»
    Leuke nieuwe schoentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke spelletjes voor buiten.

    En ik denk dat dat zeker een voordeel is van een groot gezin dat je ze makkelijker samen naar buiten laat gaan. Zoon is enig kind en alleen naar de (uit het zicht gelegen) speeltuin is een no-go. Daarbij is alleen spelen ook gewoon minder leuk.

    BeantwoordenVerwijderen