woensdag 12 april 2017

Bezoek aan Historium Brugge
Van levendige geschiedenislessen gesproken. Als je je kroost eens echt wilt laten onderdompelen in de sfeer van een Middeleeuwse stad dan is Historium in Brugge een absolute aanrader.  Volledig op kindermaat word je meegetrokken in een liefdesgeschienis tussen een leerjongen bij van Eyck en zijn geliefde Anna. Je volgt de voetsporen en komt zo in typische Middeleeuwse taferelen terecht. Terwijl je via de koptelefoon het verhaal volgt, gaan er deuren open, snuif je geuren op van terpentijn en scheepskruit en krijg je levendige beelden op schermen te zien. Best spannend op sommige momenten. Wij vonden het in ieder geval de moeite waard! En mijn kroost weet ondertussen weer wie Jan Van Eyck is :-D

Wel jammer dat je met vijf kinderen niet direct goed wordt onthaald op de toeristische terrasjes. Best confronterend. Terwijl je uiteindelijk toch voor elk kind een consumptie zou bestellen. En als je dan ijsjes wilt bestellen en je vraagt of je met kaart mag betalen, ze dit pas toelaten vanaf 30 euro. Waarop ik vraag wat het extra bedrag zou zijn  als ik niet aan 30 euro kom. En als antwoord krijg....het is pas vanaf 30 euro en anders niet! Euh,.....dan niet....Toch spijtig dat sommige zaken door hun locatie geen enkele moeite doen om klantvriendelijk te zijn...Soit, toeristische omgevingen zijn toch niet echt aan ons besteed.  

16 opmerkingen:

 1. Mijn zus werd enkele jaren zo eens de toegang geweigerd . In de ene zaak was ze niet welkom omdat ze een kinderwagen bij had, haar zoontje was nog een baby. Hij was geen consumerende klant. Ergens anders mocht ze hem zijn flesje niet geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijf het toch iets bizar vinden. Zelf met een baby erbij ben je toch nog altijd een klant.

   Verwijderen
 2. jammer van de ervaring maar hopelijk zette dat geen domper op de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is niet enkel als je vijf kindjes hebt. Wij hebben al enkele slechte ervaringen op Brugse terrasjes, zelf zonder kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem met toeristische locaties is dat klantentrouw minder belangrijk is. Toeristen komen namelijk niet terug...en dat zorgt jammer genoeg soms voor klantonvriendelijke toestanden

   Verwijderen
 4. Grrrr klantonvriendelijke horeca. Wat moeten de toeristen wel niet denken van onze gastvrijheid. Ik blijf liever ook weg van de tourist traps op de markt enz.

  'k ben er nu in geen eeuwen meer geweest maar slechts paar straten van de grote markt is de Cinema Lumière, een stadsbioscoop met een goed café erbij en een binnentuin waar het zalig toeven is. Sssst, je moet het weten. Niet voor toeristen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om inside adresjes te leren kennen :-)

   Verwijderen
  2. Inderdaad een topadresje: Het heet de republiek.
   Superleuke binnentuin, lekker eten en kindvriendelijk. Bij ons vaste stek als we naar Brugge gaan!

   Verwijderen
 5. Wat rot toch met die toeristische plekken. Wij mijden ze ook zo veel mogelijk maar soms kan je niet anders (regenweer en hongerige kinderen) en zijn we het ooit ook al afgetrapt toen de ober begon te kreunen en oogrollend zei dat ze absoluut niets voor kinderen in huis hadden. Dom, want uiteindelijk consumeren we altijd wel met 6 personen en dat lijkt me toch een hogere rekening dan het typische koppel toeristen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er tof uit! Vanaf welke leeftijd zou je dat aanraden?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schaam mij dood in de plaats van die obers. Wat denken ze wel niet! Ik ben stiekem nieuwsgierig hoe je daar mee omgaat en of/hoe je kinderen dan reageren?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Know the feeling! Ik heb er ook 4...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat iets geks... Zo'n reactie ook die reactie van een van je lezers dat iemand met kinderwagen niet de winkel in mocht. Dat belooft wat straks hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat iets geks... Zo'n reactie ook die reactie van een van je lezers dat iemand met kinderwagen niet de winkel in mocht. Dat belooft wat straks hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In Brugge heb je wel het beste frituur ever! Als je over 't Zand loopt en de terrasjes rechts van je laat liggen, heb je ten einde een kebabzaak, vlak daarnaast een piepklein frituurtje: dààr moet je zijn. Wij laten de boel goed inpakken en eten onze frietjes op aan 't Minnewater. Veel plezanter dan knorrige obers die denken dat toeristen nooit meer terugkomen. Verkeerd gedacht!

  BeantwoordenVerwijderen