zondag 23 april 2017

Vlindertraktaties voor de klas
De verjaardag van Lukas en Ella wordt in stukken en brokken gevierd dit jaar. Een maand geleden organiseerden we het verjaardagsfeestje voor hun vriendjes voordat de verbouwingen gestart waren. Dit weekend was het hun echte verjaardag en maakten we deze traktaties voor de klas. En omdat papavanvijf voor 10 daagjes in het buitenland zit krijgen ze hun feest en cadeaus pas in de maand mei. Flexibel zijn,...het is dat ze dat hier gewoon zijn :-)

Voor de verjaardagstraktaties kozen we deze keer voor een healty variant. Druifjes in de vorm van vlinders, Super eenvoudig te maken en het leuke is...de kinderen kunnen het helemaal zelf. Weer een werkje uitgespaard :-). Hieronder een kleine beschrijving

Benodigheden:

 - druiven
 - wasspelden
 - verf en penselen
 - diepvrieszakjes
 - plakband
 - pijpenragers
 - schaar

Werkbeschrijving:

- Schilder de wasspelden. Deze worden de lijfjes van de vlinders.
- Knip de zakjes in de helft. Vul deze met druifjes of ander klein fruit en plak dicht met plakband.
- Knip de pijpenrager in kleine stukjes
- Knijp er eentje vast met de wasknijper 
- Knijp daarna de wasknijper vast in het midden van het zakje (je kan er ook voor kiezen om de pijpenragers met lijm vast te kleven.
- Voila de vlindertjes zijn al klaar

6 opmerkingen:

 1. Vorige week had ik net dezelfde traktatie in de klas, het werd gesmaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Daar gaan ze heel wat vriendjes blij mee maken ;) Hebben de 3 oudste meiden het samen gemaakt? Het lijken net vriendinnen zo, is dat in het echt ook zo?
  Je moet het maar kunnen, 9 worden en al zo flexibel moeten zijn. Voor je verjaardag nog wel! Waren ze helemaal niet zenuwachtig voor de grote dag? Nu ben ik toch benieuwd welke van de tweeling ouder is. Is Lukas of Ella eerder geboren?:)
  (ps I LOVE Ella's outfit!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vlindertraktaties zijn in! Hier al 2 keer zo'n traktatie gekregen maar ik blijf het een leuk idee vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! En wat nog leuker is -vonden we- dat is dat mijn zusje zowaar naast papa van 5 zat op zijn vlucht zaterdagmiddag. Dat vonden we zo bijzonder! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een super leuke traktatie!!!

  BeantwoordenVerwijderen