vrijdag 21 april 2017

Op zoek naar het Lam Gods in Gent
Ik sta er toch nog altijd van te kijken hoe veel leuke initiatieven er worden genomen om kinderen in contact te brengen met kunst en geschiedenis. Zo ook toen ik het Lam Gods stickerspel ontdekte dat gemaakt is geweest door de provincie Oost-Vlaanderen in het kader van de herstelling van het Lam Gods in de St Baafskathedraal. Helemaal op kindermaat word je naar 3 locaties in de stad geleid die te maken hebben met het schilderij (Caermersklooster, St Baafskathedraal en het MSK). Op elke locatie moeten de kinderen vragen invullen en als beloning mogen ze het juiste paneel op hun eigen mini Lam Gods plakken. Om dan op het einde van de toer een mooi gerenoveerd schilderij te hebben. De ideale leeftijd ligt rond de 10 jaar om echt zelf de vragen te kunnen invullen maar Fee deed lustig mee als we haar zelf wat info gaven op haar maat. Zeker een aanrader als je in de buurt van Gent bent en je zoekt nog een kidsproof activiteit.

In ieder geval dikke duim voor zo'n leuke initieven, altijd fijn om op zo'n speelse manier de algemene kennis van onze kroost wat rijker te maken en wij hadden een fijn dagje Gent  ( zonder mobiliteitsproblemen by the way :-))


3 opmerkingen:

 1. Pas een citytrip naar Gent gedaan met zoon (7 jaar). Belfort in Gent is ook een aanrader. Zoektocht door Belfort met een sleutelbos naar een verloren privilege. De leukste zoektocht was in het Huis van Alijn. Er wordt inderdaad heel veel gedaan op kindermaat. Zoon vond het allemaal fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Als je niet van Oost-Vlaanderen bent en dit toch eens met je kinderen wil doen. Waar kunnen we die stickerboek en informatie terugvinden. Thx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Sandra, normaalgezien kan je ze vinden aan de balie van elk vd 3 locaties. Succes!

   Verwijderen