dinsdag 21 maart 2017

Vroeg verjaardagsfeestje

Om de twee jaar mogen de kinderen hier een verjaardagsfeestje organiseren voor de vriendjes van hun klas. Kwestie van het feestgedruis een beetje onder controle te houden :-). Je kan je dus inbeelden dat er hevig naar wordt uitgekeken. Dit jaar was het de beurt van Lukas en Ella. Wel een maandje te vroeg wegens naderende verbouwingen maar daarom niet minder feestelijk. 
Ze mochten elk 5 kinderen uitnodigen. Dit samen met 5 eigen kinderen geeft al snel 15 kinderen in totaal dus een plan hebben is wel aangewezen :-). Maar kijk...soms zit je karma helemaal mee en kwam ik net op tijd in contact met Pimpamparty, een bedrijfje dat thema verjaardagskoffers verhuurt voor leeftijden tussen de 4 en de 14 jaar. Lukas en Ella kozen voor de detectivekoffer en hadden het verjaardagsfeestje van hun leven samen met hun al hun vriendjes en vriendinnetjes.  

En even off the record, dit was zelf voor mij het leukste feestje ever :-). Wij zijn er namelijk vrij vlot in geslaagd om 15 kinderen drie uur bezig te houden met een spel dat boeiend en verrassend genoeg was zonder dat je hele huis overhoop lag. Denk videoboodschappen, vingerafdrukken onderzoek, bloedproeven, raadsels, sloten openkrijgen,... Ik genoot zelf mee van de spanning en de inleving van de kinderen. En hoe geweldig is het als je de kinderen hoort zeggen tegen hun ouders dat dit het coolste verjaardagsfeestje ever was :-). Move over Quick, binnenspeeltuinen en kinepolisfeestjes, als je je kinderen echt herinneringen wilt geven is dit een absolute aanrader!!!! 

6 opmerkingen:

 1. Wij hadden hier recent een spionnenfeestje via Spyctive (Nederlandse site). Je krijgt een pakket met een link om een filmpje te bekijken. Tijdens het feestje worden de kinderen verschillende keren opgebeld door een geheim agent (creepy!) die hen informatie geeft. Je past het spel aan aan de omgeving die je zelf kiest. Bij ons was dat een park in de buurt. Ook een echte aanrader! Zat zeer goed in elkaar en middagvullend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij huurden onlangs ook een bak laserguns via laserfun@home en gingen in een park gaan lasershooten. Er zaten verschillende spelvarianten bij de pistolen. Mama en papa deden konden ook meedoen en dat was ook wel fun :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij om te lezen hoe jullie het aanpakken! Gaan zij naar elk verjaardagsfeestje waar zij op uitgenodigd worden? Want hier drie kids en de ene na de andere uitnodiging...pfff...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er spannend uit! Ook wel goed om te beperken tot om de twee jaar. Nog een tip: in het provinciaal molencentrum Mola in domein Puyenbroeck in Wachtebeke kan je voor een verjaardagsfeestje koekjes bakken met meel van een echte molen, en een windmolentje knutselen. En erna steek je de kinderen gewoon nog even op het speelplein in het domein!

  BeantwoordenVerwijderen