zondag 21 mei 2017

En toen was de knikkerpot eindelijk vol....
...en kon de beloning na een dik jaar sparen eindelijk worden buitgemaakt. Een dagje Efteling!!

Even kleine recap van het beloningsysteem vooraleer jullie denken dat wij smijten met dagjes efteling als ze 5 keer hun bord hebben leeggeten ofzo :-D. De knikkerpot was een teamincentive om het met gewichtige woorden te zeggen. Bedoeling was dat elke ochtend/avond dat de 5 kinderen samen flink waren er een knikker werd verdiend. Er mocht dus niemand van de vijf het ineens gaan uithangen en net dat maakte dit systeem des te uitdagender.
Maar kijk een dikke 365 dagen later was de knikkerpot ineens vol en dan maakt belofte schuld. Dus deze zaterdag reden we met zijn allen richting Efteling voor een dagje quality-time met het hele gezin. En gelukkig dat ons Fee net 1m20 was zodanig dat we ons ook niet meer moesten splitsen en het echt een familiedag werd. In ieder geval wij hadden een superdagje, ondanks de paar regenbuien, en éénmaal terug thuis zijn de kinderen direct vol goede moed beginnen sparen om een nieuwe pot te vullen. Al was het maar omdat er deze zomer een nieuwe attactie open gaat en we dus zeker nog een keertje terug willen gaan!

11 opmerkingen:

 1. oooh, een beloningssysteem om meteen te jatten, zo geweldig vind ik het

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superleuk! ben wel curieus hoe groot de knikkerpot was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een goed systeem. Zijn het eigenlijk vaak dezelfde kindjes die moeite hebben met het verdienen van een knikker? Ik ben soms best benieuwd naar hun karaktertjes, want die kun je niet echt zien op een blog. Ik vraag me alleen af of het voor Kato ook nog werkt? Ze gaat volgend schooljaar naar het Middelbaar toch? Zal ze zo langzaam aan dan niet een beetje oud worden/het systeem 'kraken' voor dit soort beloningssystemen?
  Zelf ben ik 15 (ik wil na het Middelbaar heel graag juf worden) en thuis ervaar ik dat dit echt niet meer bij ons zou werken. Voor jongere kindjes daarintegen lijkt het me een heel goed idee!
  (Een vraag uit benieuwdheid hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt gelukkig best nog mee. Kato wou zo graag in de baron (een attractie in de efteling) dat ze nog goed meedeed :-). Kato is mijn sociale'god schept de dag, en ik stap erdoor' dochter, Lola is zeer plichtsbewust en emotioneel intelligent, Lukas is een naturelle womanizer, Ella de creatieve chaoot en Fee een kleine slimme clown die overal mee wegkomt :-) Denk dat dat zo een beetje de karaktertjes zijn :-)

   Verwijderen
 4. Ik ben ook supernieuwsgierig naar het aantal knikkers in de volle pot! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoera!
  Wij doen niet aan beloningssystemen, maar houden wel heel veel van de Efteling! We vroegen ons af of jullie in de Baron durfden? Onze nieuwste lievelingsattractie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het gaan uithangen hé. Een stamp of duw zo slinks weg zou al geen knikker zijn? Die juiste grenzen trekken is niet altijd makkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vind ik zeer interessant! Ik vraag me af of er dan soms geen ruzie was onderling als één van de kindjes het had uitgehangen, waardoor niemand een knikker verdiende. Ik heb een dochter van 6,5 en een tweeling van vier. Mijn zoontje (4 dus) durft wel al eens moeilijk doen als hij 's avonds moe is. Dan zou hij het dus voor de andere twee verpesten. Hoe deden jullie dat?

  BeantwoordenVerwijderen