donderdag 30 mei 2013

Race tegen de klok
Poempaf... (dialect voor steendood :-)) zo voelde ik mij daarjuist toen ik na een hele dag werken om 18u20 eindelijk voor mijn voordeur stond met 5 hongerige kinderen...met net een helletocht door de avondspits achter mijn kiezen. Nog maar eens een mooi voorbeeld dat een binnenweg zoeken echt geen voordeel geeft als iedereen hetzelfde lumineuze idee heeft. Zeker als ge dan nog eens voor een brug staat en voor de treinsporen... Het resultaat laat zich raden, ik was te laat in de nabewaking en in de creche waar ik nog eens streng werd aangekeken alsof ik mezelf nog niet genoeg schuldgevoelens had aangepraat...ne mens zou voor minder beginnen stressen. En als ik dan voor de voordeur sta en de kinderen mij uitgehongerd vragen wat we gaan eten...dan ben ik zooo blij dat er diepvriespizza's bestaan...al mijn goed voornemens ten spijt...En het feit dat ik als extra cadeautje zelf geen afwas heb maakt dat ondanks een mega stressy dagje ik toch eventjes tijd voor mezelf heb...en dat is volgens mij veel gezonder dan 100 zelfgemaakte groentenschotels tesamen...al ga ik dit weekend toch een extra portie groenten klaarmaken, ter compensatie denk ik :-)

17 opmerkingen:

 1. Awel ik hebonlangs in een deftig dieetprogramma geleerd dat , in combinatie met bijvoorbeeld een slaatje, zo n diepvriespizza best een gezonde en evenwichtige maaltijd is !
  Dus.....geen schuldgevoel nodig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei oei waar was dat? Anders wil ik die hun dieet wel volgen want bij Weight Watchers is enen pizza gelijk aan mijn dagtotaal :D Maar als ik er enen eet heb ik toch ook geen schuldgevoel ze!

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat het lekker smaakte.
  Voor de kindjes is diepvriespizza een feestje...dus mocht je je toch schuldig voelen troost je
  met het idee dat de kinderen je alleen maar nóg leuker vinden door deze actie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebben wij vanavond ook gehad, een pizzaatje uit de oven. Op verzoek van dochterlief die toch flink wat last heeft van haar vader missen die op cursus is voor een weekje. Ik vind inderdaad ook dat pizza soms gezonder is als ik terugdenk aan onze avond, samen op de bank nadat de jongste in bed lag, dicht tegen elkaar aan pizza snoepen en een filmpje kijken. En dat ze dan vrijwillig haar verhaaltje bij het slapen gaan over wil slaan zodat ze misschien wat langer mag blijven zitten. Ze mocht én wat langer zitten én kreeg een verhaaltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...volgens mijn kids zijn die pizza's mega-gezond, anders zouden ze toch niet door Dokter Oetker gemaakt worden.... en geef ze het voordeel van de twijfel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij aten net hetzelfde vanavond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier net zo'n diner. Enneh.. Die tomatensaus... Da's toch ook een soort van groente? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms is dat ook heerlijk! :-) Groetjes Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen schuldgevoelens,zoals je ziet ,heeft bijna iedereen dit in zijn diepvries liggen.Hier staat dat vanavond op het menu...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat gij da nie meer doet :) jij bent mijn ouderlijke held! Ik heb binnenkort maar 2 kleine spruiten en het is soms al te hectisch om nog te koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. schuldgevoel? Zo een pizza bestaat wel uit brood, groenten en een zuivelproduct: gewoon al 3 voedselgroepen aangesneden!!!
  Moet kunnen, af en toe. En als ik de zoon laat kiezen is het sowieso: PIZZA!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geen schuldgevoel hebben, gij content en uw kinderen content. Meer moet dat niet zijn.
  Wij aten gisteren trouwens ook pizza. En ik denk dat pizza uit de diepvries gezonder is dan afhaalpizza.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahwel, na zo een dag, dat ge nonde groot gelijk hebt. Lekker, voedzaam, makkelijk, en klaar op een 'ik en een gij' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Soms kan het even niet anders! Als je op zo'n moment ook nog moet gaan koken, dan wordt het toch ook teveel?! Waren ze lekker?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goh, voel je daar maar niet schuldig over jong! Dat wordt hier ook af en toe bovengehaald hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Via via kom ik op je blog, en ik vind hem zo leuk, ik ga je gelijk volgen.
  Wat heb je een leuk gezin, en ik heb respect voor jullie.

  Groetjes,
  Inge, my choice.
  Ik heb zelf ook een blog, maar dat is een woonblog
  www.mychoice-inge.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een ontzettend leuk blog! Toen ik deze post aan het lezen was moest ik meteen denken aan een boekje wat ik heb ontwikkeld samen met 7 andere bruisende meiden tijdens ons studentenbedrijfje (Flew). Wij hebben het Big Bunker Book ontwikkeld. Dit is een ruim 130 pagina's tellend boek vol inspiratie voor drukke ouders met jonge kinderen. Weg met de chaos en vliegtuigkunsten aan tafel en terug naar de basis en aandacht voor elkaar tijdens de (gevreesde) eetmomenten.
  Eten verbindt. Al helemaal met het Big Bunker Book, dat vol staat met tips, tricks, quotes, recepten en funfood.

  Via ons boekje hopen wij uw gezinsleven en u te inspireren. Wij beantwoorden graag nog verder vragen, dit is mogelijk via de site of via de mail.
  Site: flew.moonfruit.com
  Mail: flew@live.nl

  Groetjes, Flew


  BeantwoordenVerwijderen