zaterdag 25 oktober 2014

6 redenen waarom smartmat een smart idee is.


 
1. Gedaan met de eeuwige vraag 'wat eten we vandaag'.

Degene die mijn blog al eventjes volgen heb ik al een paar keer lastiggevallen met het feit dat ik op de vraag 'wat eten we vandaag' niet altijd een even enthousiast en gevarieerd antwoord heb. Mijn inspiratie is soms niet groter dan er dagen in de week zijn.

2. Ge hebt een quick and easy menu!
Thank God dat ze er ook aan denken dat je 's avonds in de week geen tijd hebt om een uur te kokkerellen maar toch graag lekker eet! Het feit dat je al de ingrediënten ook bij de hand hebt maakt de bereidingstijd ook kleiner.

3. Ge moet zaterdag uwe kop niet breken over het boodschappenlijstje voor de winkel
Meestal ziet dat lijstje er bij ons wekelijks hetzelfde uit (koekjes, fruit, ontbijtgranen,etc) maar zijn het enkel de ingrediënten van het weekmenu waarover ik moet nadenken. Dus niet enkel tijdswinst in de week maar ook op zaterdag. Jeu!

4. Geniet van het luxegevoel als maandagavond de bel gaat en je enkel de deur hoeft open te doen en daar een zak met al je benodigdheden op je staat te wachten.
Het enige wat je dan moet doen is het papier met het menu en de recepten uit de zak halen en beginnen koken. Je hebt gewoon alles bij de hand. Ik had precies het gevoel dat ik zo voor een programma aan het koken was waar iemand alles mooi had klaargezet voor mij.

5. Ontdek nieuwe smaken
Ik had nog nooit seitan klaargemaakt. Maar als ze dat zo ineens voor uwe neus leggen dan is de stap om dat te proeven/proberen een heel stuk kleiner. En het was een succes, zelf bij de kids. Al bleef hun favoriet gerecht deze week toch wel ballekes in tomatensaus :-)

6. Smartmat verdeelt zoveel mogelijk biologische producten
Mijn gemak is nog eens goed voor het milieu. Wat wilt ne mens nog meer :-)

Mijn conclusie van dit experiment: 

-we hebben gevarieerder gegeten (vis, veggie,vlees,...)
-we hebben niet meer geld uitgegeven dan anders
-we hadden met het menu voor 4 personen meer dan genoeg. (ok, ik ben een hele kleine eter en mijn kids ook maar de porties zijn zeker niet klein)
-4 dagen is meer dan genoeg om een maaltijd te plannen, meestal zijn er toch nog onvoorziene omstandigheden waar je ook nog op moet kunnen inspelen. 
-wij gaan dit zeker nog opnieuw doen, alles wat mij het leven makkelijker maakt omarm ik met plezier :-)

10 opmerkingen:

 1. Smartmat is echt super. Je gaat nog spijt hebben dat je er niet eerder mee begonnen bent. Je eet gezond, gevarieerd en heb geen keuzestress meer. In je winkelkar scheelt het ook. Wij combineren twee menu's omdat we met wat meer zijn, maar er is altijd meer dan genoeg. Ik moet regelmatig nog invriezen voor in noodgevallen. En we hebben hier ook al veel dingen gegeten die ik nooit of te nooit zou klaargemaakt hebben. Meestal is het ook keilekker en de kindjes leren van alles eten. Het ene valt inderdaad al wat meer in de smaak dan 't andere. Ik pas de menu's ook soms een tikkeltje aan. Minder kruiden en de brocolli kook ik altijd anders blijft het liggen. Kinderen blijven kinderen.
  Ik ben dus ook een enthousiaste smartmatter :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap de hype niet zo goed? Ik maak een menu, op basis daarvan een boodschappenlijstje, aangevuld met al de rest dat we voor de komende week nodig hebben, 1 uurtje in een supermarkt naar keuze en done. Van het smartmatbedrag voor eten voor 4 dagen (en dan nog niet met 6 maar hooguit met 4) eten wij met zijn zessen gemakkelijk 7 dagen, ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedkoper is het nooit, je betaalt de service en het gemak natuurlijk toch ook! En de boodschappen komen ook niet uit de Aldi. Ik ben voorlopig ook nog niet op de Smartmatkar gesprongen, ik werk deeltijds en heb wel tijd om boodschappen te doen (al haat ik het!). Voorgezinnen met twee fulltime werkende ouders die niét om 16u thuis zijn van hun werk denk ik dat het een verademing kan zijn, een gat in de markt. En natuurlijk betaal je daar dan met graagte een prijs voor. Het is trouwens niet overdreven duur als je het mij vraagt. Voorlopig kan ik het voor mezelf niet verantwoorden, maar wie weet ooit wel ;-)

   Verwijderen
  2. Ik wist niet dat het een hype was. Zelf ben ik al meer dan een jaar klant (met een stop tijdens onze verhuisperiode)en ik was vooral meteen gewonnen voor het gemak. Ik sleur niet meer met overvolle karren en zeurende kinderen. Goedkoper is het zeker niet want je betaalt de service. Zij denken voor jou de menu's uit, doen je boodschappen en leveren ze ook nog eens. Langs de andere kant ben ik zelf zo iemand die in de Colruyt veel dingen koop die niet op mijn briefje staan. Ik laat me makkelijk verleiden door promoties of krijg plots zin in chocolade of een kaasschotel of koop teveel beleg. Nu ga ik maar één keer per week meer naar de Colruyt en dat scheelt bij mij wel in de portemonnee.
   En wat het koken betreft was het bij mij veel van hetzelfde. Veel puree en altijd dezelfde salades. Dat is nu van de baan en iedereen is daar blij om.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook hevige fan ! Mar mijn foto s zijn zo schoon niet als die van u. Nog een reden volgens mijn oudste dochter die de afwas moet doen : ik maak veel minder vuil als we smartmatten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als jullie zich daar goed bij voelen,doen dan!Ik werk part time en kook super graag en doe vaak op mijn werk(werk als kokkin) inspiratie op en indien ik het niet weet vraag ik het aan mijn huisgenoten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof concept!! Vooral om de eeuwige vraag: "wat eten we vandaag?" en dan toch telkens gelijkaardige dingen te eten te doorbreken. Alleen komen die mannen niet tot in de Westvlaanders zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij hebben dat ook een jaar gedaan, maar gestopt wegens te prijzig!
  Het was idd hel leuk om niet te hoeven denken aan "wat eten we vandaag"... en ook leuk de enkel voor beleg, drank en ander huishoudspul naar de winkel moest.
  Nu maken we elke week een menu aan de hand van onze smartmatmenu's en andere recepten( libelle, één, pinterest, ....). Dat werkt ook heel goed en je moet toch sowieso naar de supermarkt!!
  Na een tijdje kregen we soms knal dezelfde menu's met hier en daar een twist in.
  Het was heel leuk en lekker, maar anders gaat zeker ook!!
  Ik maakte hier trouwens ook reclame voor om mijn blog!! Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik mocht Smartmat ook testen deze week en ik ben helemaal fan! Ideaal voor werkende moeders :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Langs de ene kant lijkt het me enorm tijdbesparend maar ook ik kijk een beetje met scheve ogen naar de prijs. Er kruipt inderdaad veel tijd in het plannen van weekmenu's, boodschappenlijsten & boodschappen (zeker als je naar verschillende supermarkten gaat winkelen) doch ik ben inderdaad ook van mening dat je van het Smartmat-bedrag veel langer kan eten door weekmenu's ed. Spijtig, want 't ziet er wel verzorgd uit (& lekker eenmaal klaargemaakt!).

  BeantwoordenVerwijderen