dinsdag 7 oktober 2014

Kledingmanagement
Minstens 2 fulltime dagen per jaar kost het mij om enigszins een beetje overview en structuur in de kleerkasten van mijn kids te krijgen. Bij het intreden van de herfst of wanneer de lente eraan komt, is het moment aangebroken om in de kasten te duiken en een grote selectieronde te organiseren. Elk stuk wordt gewikt, gewogen en gekeurd; te klein? vlekken? kapot? Welke kleren zijn voor wie? Om dan elke keer weer te constateren dat er iemand een acuut broekentekort heeft en de andere een overdaad aan zomerse jurkjes of zwarte rolkraagpullekes... Want na een paar keer wassen en doorgeven kan ik u garanderen dat de maten in de kleren totaal niet meer kloppen. Ons Fee heeft kleren in haar kast kleren liggen van maat 92 tot maat 128 of nog beter kleren waar ge al lang de maat niet meer van kunt lezen :-)

Hierboven de foto's van de 2 kasten die al zijn aangepakt...nog 3 te gaan :-):-):-).

26 opmerkingen:

 1. lijkt mij idd een uitdaging! kan het bij mijn eigen kleerkast al niet bijhouden, laat staan bij dat één mini'tje dat er binnenkort bijkomt (en die NU AL zoveel kleren heeft van jan en alleman!). voornemen: volgend weekend maatjes sorteren!! succes met de volgende 3 kasten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ?! Zoveel zeg? En nog maar twee kasten? Succes met de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook :) Je kindjes hebben ook wel erg veel kleding! Maar wat een mooie kleuren... Super!

   Verwijderen
 3. Wat een klus! Maar de kasten zien er wel supergezellig uit met al die vrolijke kleurtjes :)
  Succes met de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke kleurtjes. Succes met de andere drie kasten.
  Onze kast is al compleet. Zo nu en dan ga ik er doorheen en wat niet meer past gaat met mijn moeder mee naar de kringloopwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, en ik heb dan maar twee kinders. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja. Dat ken ik!! Ik heb geluk dat ik twee keer twee kinderen heb met dezelfde maten :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha! Oh heerlijk! Het is zo leuk jou blog te lezen.
  Altijd druk met alles (kan ook niet anders) , maar ook altijd vrolijk en "opgeruimd".
  Ook al zal het ook heus wel eens tegen zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is het (wss naieve plan) om te proberen diezelfde kapstokskes te gebruiken en per kleur dan een maat op te hangen.
  Weet eigenlijk niet of het realistisch is maar hier is er maar eentje en we beginnen nu pas kledij te verzamelen dus wie weet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ligt het salopetje er nog ergens tussen? Ik zou het graag aan de schoonzus geven voor haar tweede spruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al een berichtje gestuurd via je facebookpagina. Het ligt klaar om teruggestuurd te worden.

   Verwijderen
 10. Wat een vrolijke kleerkasten! Vast niet erg om elke ochtend een tenuetje samen te stellen voor die bloedjes van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar, vind het ook ieder jaar (of eigenlijk 2 x per jaar) een bezoeking om alles weer op orde te krijgen. Maar het is gelukt, zonder al teveel nieuws te moeten kopen. Succes met nog 3 te gaan...
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om zo eens te mogen binnen kijken. Hier gaat het net niet anders...
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellige kasten! Ik word altijd een beetje verdrietig van dit klusje, maar ik moet ook weer aan de slag. Gisteren maat 50 uit de kast van m'n baby gehaald ��

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijke foto's vol moois. en weer zo herkenbaar.
  Proficiat met je blog nominatie op Weekend Knack. Meer dan terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik weet wat je bedoelt! Ik heb dat dit weekend ook gedaan & ben voor beide kinderen samen van 5 lades naar 2 lades gegaan. Vandaag gigantisch veel broeken gekocht want bleek dat de een nog maar een goede broek had (lees: niet kapot, geen vlekken, perfect passend) & de ander absoluut geen longsleeves/warme truien of gilets. En een gigantisch kousentekort! Uiteindelijk geeft dat wel veel voldoening vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een mooie kleertjes & kleurtjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn wederhelft gelooft dat dus niet he, dat dat zoveel tijd kost om kinderkleren te sorteren. Ik duw hem bij deze jouw post onder zijn neus...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een vrolijke kasten! Ik heb maar 2 spruiten maar herken dat ook wel. Nena draagt hier nu ook de maatjes 92 en 98 van Mila alhoewel ze pas 16 maand is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Grappig volle moed ... Ik moet nog beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb 4 kinderen en doe dat ook. Twee keer per jaar, in principe een paar weken voor de tweede handsbeurs van De Bond in onze gemeente (maar vaak een paar weken erna...). Ik heb één kast met één schap per kind waar alles in moet passen. Vroeger had ik nog een doos met 'tussenmaten' waar de kleren inzaten die op dat moment niemand pasten, maar die vergat ik altijd. Dus nu, als een kleding te klein is voor kind 1, maar nog bruikbaar, gaat het naar het schap van kind 2, onderaan de stapel, zodat het vanzelf komt bovendrijven als de kleren van kind 2 versleten of te klein geraken. Op de kast staat een doos met daarop "te klein voor kind 4" en daar gooi ik (letterlijk gooien, want ik kan niet aan die doos) de kleertjes die naar de kringloopwinkel kunnen (want er komt geen vijfde, wat me opgelucht en triest maakt...). Wat te kapot is om te herstellen gooi ik meteen weg. Sinds we op het geboorte kaartje van kind 4 lieten weten dat ook tweede hands kleertjes welkom waren als kraamgeschenk (het is tenslotte crisis en niet iedereen heeft 30 euro over voor 1 T-shirtje, maar bijna iedereen vind het leuk iets te geven voor een nieuwe baby) hebben we een gestage stroom tweede hands kleren voor alle kinderen en hoef ik nog nauwelijks iets te kopen. We sloegen deze maand zelfs de tweede handsbeurs over!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben hier net gestart met de opruimronde. Wat is het veel !

  BeantwoordenVerwijderen