zaterdag 11 oktober 2014

Een groot gezin in beeld

Aangezien een groot gezin voor mij mijn dagelijkse realiteit is sta ik niet meer zo vaak stil dat dit eigenlijk niet echt standaard is. (Tenzij ik vakanties boek :-)) Maar aan de vragen en mailtjes die ik krijg blijven veel mensen dit bijzonder vinden en zijn ze nieuwsgierig hoe wij dit geregeld krijgen. Daarom bedacht ik deze blogreeks.'Een groot gezin in beeld' In deze maandelijkse blogpost ga ik proberen die alledaagse realiteit van ons groot gezin op beeld vast te leggen. Want een beeld zegt soms meer dan duizend woorden :-)

23 opmerkingen:

 1. Voor ons is een groot gezin normaal. Zelf ben ik ook steeds verbaasd dat anderen zich daar vragen rond stellen. Ik sta daar ook amper bij stil. Hoe je kookt of hoe je de was rond krijgt. Of hoe het er dan wel 's ochtends aan toe zou gaan... Maar ik zeg meestal dat ze één per één kwamen (in jouw geval wel één keer twee ineens) en we ons telkens gewoon aanpasten. Ik ben zelf ontzettend blij met mijn grote gezin en ik twijfel er niet aan dat jij dat ook bent. En bovenstaande herken ik dan ook probleemloos.

  Fijn weekend, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik wel bijzonder vind aan jullie gezin is dat jullie ondanks het kinderaantal gewoon kiezen voor die zetel en die stringkast en die schommelstoel van Eames enzovoorts. Een ander zou denken: Wat als ze er op tekenen of met hun fietskes tegen rijden. Wat een zonde dan. Maar ik trek mij dat ondertussen ook niet meer aan (in het begin dat ik kinderen had wél)en ik ben blij dat er nog mama's zijn zo.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee, ik geniet graag mee. Ook al heb ik 'maar' drie kinderen (van wie er al een uit huis is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken bovenstaande ook heel goed, hoewel ik maar 3 kinderen heb :-) . Misschien hebben ze hier dus gewoon teveel spullen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om het in beeld te zien! groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalige foto's. Ik ben alvast fan van de reeks.
  Ik kom zelf uit een 'groot' gezin (4 kinderen) en heb daar alleen maar warme herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's!! Ik vind de foto in jouw 'header' ook erg leuk met die laarsjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk idee! wij hebben nu 2 dochters, en zou er graag nog eentje bij krijgen, maar mijn man wringt tegen :-( hij is bang voor de drukte (die dan nog erger zou worden) en ook omdat hij zoveel in het buitenland zit...zo kan ik toch vanop een afstand meegenieten van een groot gezin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, jaloers :) ! Nummer drie is op komst hier, maar 4 is altijd mijn droom geweest... De drukte, rommel en organisatie die dat met zich meebrengt, lijkt me soms wel onoverkomelijk, maar zo'n fotoreeks doet met 'watertanden' ;) Eerst nummer 3 maar eens 'afwerken' en intussen kijk met met graagte mee binnen bij jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Of ze vragen en allemaal van dezelfde partner, ik heb er 4

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Hier 4 kids en altijd te weinig ruimte... gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai een dikke pluim hoor .Ik zou het echt niet kunnen (en stiekem ook niet willen) maar gelukkig heeft iedereen niet dezelfde mening natuurlijk.
  Echt ik zou al stressen van bij het opstaan tot aan het slapen gaan en door de stress zou ik ook nog eens niet kunnen slapen :-)
  Maar echt dikke chapeau dat sommige mensen die wel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik herken veel van bij ons thuis vroeger: wij waren met 8 kids, en het liep allemaal heel relax en soepel. Veel dingen wijzen meer zichzelf uit en de kinderen zijn meer op elkaar aangewezen als ze met meer zijn, vind ik. Je helpt elkaar, waardoor niet alles steeds voor mama en papa blijft, dus meer kinderen is niet noodzakelijk gelijk aan meer werk. hoe jonger is wel gelijk aan hoe drukker voor de ouders, eens de pamper- en peuterfase voorbij, verandert er veel vind ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik vind dit een super idd! Fijn om de dingen eens te zien zoals ze echt gaan, en niet enkel de schone schijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een leuk idee voor een maandelijkse post! Ja, dat hoor je niet meer zoveel 5 kinderen he? maar chapeau dat je alles rond krijgt, award voor supermama!
  veronkiedw.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook alvast fan van de reeks :) Wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi, hi, herkenbaar, hoewel jouw rommel heel stijlvol lijkt in vergelijking met de mijne... waarschijnlijk juist omdat ik hem niet moet (laten) opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel leuk idee! En nu kan ik ook eens zien dat het bij mij niet alleen is dat het regelmatig eens gezellig rommelig is, ik denk erover om ook eens zo'n fotoshoot te doen, vooral 's morgens, als ze alle 7 net de deur uit zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen