vrijdag 31 oktober 2014

Tips and tricks voor een citytrip naar Marrakech

Naar jaarlijkse traditie stond er ook dit jaar een tripje gepland met mijn zussen. Meestal een Europeese hoofdstad omdat we ons maar een dagje of 3 samen kunnen vrijmaken en we dus niet teveel tijd willen verliezen met de reis. Maar aangezien we allemaal wel nood hadden aan een dosis zon zochten we deze keer ons heil buiten Europa, meer bepaald Marrakech, op nauwelijks een paar uurtjes vliegen van Brussel. De stad van 1001 nacht, sprookjesachtige sferen, broeierige geuren en geluiden en last but not least: 30 graden eind oktober :-). Instant vakantiegevoel met ander woorden.

Als je nog nooit in Afrika bent geweest is Marrakech een goede start om kennis te maken met het Afrikaanse continent. Hieronder een paar van mijn tips en trics moest je van zin zijn om er ook eens te passeren.

1. We sliepen in een bed and breakfast  Dar Tachata compleet met swimmingpool, ontbijt op rooftop terras en op wandelafstand van de medina, handig alhoewel je moet maar je hand omhoog moet steken of je hebt een taxi die je voor 5 euro overal in de stad afzet.

2. Het eerste dat je moet doen als je in Marrakech toekomt is verdwalen in de binnenstad en de sfeer opsnuiven in de medina. Geen nood dat je echt verloren loopt, als je de naam van de poort waar je binnenkwam onthoudt zal er altijd wel iemand je kunnen helpen om de weg terug te vinden. Veel adresjes kan ik niet geven aangezien er niet direct iets uitspringt het is meer de totaalervaring die het hem doet. Wel opletten om steeds af te dingen. Ze durven de prijzen vlotjes x 2 of x3 te doen bij toeristen. Ik kocht er een mooie leren zak en authentieke hammamhanddoeken.

3.Hieronder een opsomming van de leuke restaurantjes die de moeite waard zijn

 • Nomad hier is naast het restaurant ook een leuk klein winkeltje die een hippe selectie maakt uit de typische Marokkaanse producten. Derb Aarjan 1, Marrakech Medina
 • Café des épices  Rahba Lakdima 75, Marrakech Medina
 • Le jardin Superleuke hippe interpretatie van de Marrokaanse sfeer. Souk Sidi Abdelaziz 32, Marrakech Medina
 • Le Tanjia een soort van lounge bar met buikdanseressen. Heel sprookjesachtig om 's avonds te gaan eten. Derb el jdid 14, Hay Essalam. 
4. Mijn persoonlijke selectie van leuke activiteiten om te doen in Marrakech:

 • Le jardin Majorelle de meest kleurrijke tuin van de stad waar Yves Saint Laurent zijn buitenverblijf had. Een pareltje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Er is een winkeltje met Marrokaans geïnspireerde accessoires van Yves Saint Laurent en ergens verborgen in een hoekje bevindt zich een gedenksteen voor Laurent himself.
 • Djemaa El Fnaa: Is het grootste en beroemdste plein van Noord-Afrika. Als je slangebezweerders, verhalenvertellers, muzikanten wil bezig zijn moet je tegen valavond hier zeker even passeren. 
 • De traditionele hammam. Een superaanrader als je je echt wilt onderdompelen in de Marokaanse cultuur. Wij zijn via de host van de bed and breakfast naar een traditionele hamman geweest. Geen toeristische maar de authentieke waar de lokale bevolking naartoe gaat. Ik heb geen adresgegeven maar moest je in bar tachata zitten dan de host er je zeker terug naartoe brengen. Je betaalt 10 diram ingang (1 euro) en 50 diram voor een marrokaanse vrouw die je scrubt en boent en masseert tot je blinkt. Opgepast: je mag wel niet preuts zijn:-)    
Conclusie: Volgende keer ga ik terug met de kids -)

11 opmerkingen:

 1. Ik deed de stad ook al met de kinderen, en echt, dat was zooo plezant. Het sprookjesachtige maakte het voor de meisjes zo leuk, denk ik. Fijn dat jullie zo'n jaarlijks zussentripje doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Leuk zo'n zussentrip.
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw foto's brengen de sfeer direct over,ik word gewoon blij van die kleuren!Ben er nog nooit geweest.Tof zo'n zussen weekendje.Ik heb volgend jaar Amsterdam op het programma staan met mijn mama,zus,schoonzus,dochter en nichtje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ik maak het nu zelf: iets helemaal anders natuurlijk dan Marrakech, maar vorige zomer trokken wij ook enkele daagjes naar A'dam en dat vond ik toch wel heel erg de moeite, hoor. Ik bundelde mijn favoriete adresjes op mijn blog onder het blogpostje "de 7 leukste adresjes van A'dam". Mss heb je hier wel iets aan..

   Verwijderen
 4. Waauuw, wat een prachtige foto's! Doet mij instant zin krijgen om een tripje daarheen te boeken; staat vanaf nu op mijn wish-list, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Doet mij zo denken aan de film van SATC II. Zo kleurrijk, exotisch enal. Mooie foto's & tekst in ieder geval. Ik krijg zin om uit mijn herfstcocon te komen & een vlucht te boeken... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. daar zou ik nu ook graag eens naartoe gaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt me het heerlijk voor je om er zo eens tussenuit te gaan. Wow! En ik vind je foto's super. Ik ben er zelf geweest, maar je hebt niet de foto's die iedereen al heeft. LEUK!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen