dinsdag 11 november 2014

De lekkerste appeltaart ever
Ik vergeet elke keer weer hoe gemakkelijk een lekkere appeltaart te maken is. En hoe hard ik ermee scoor bij mijn kids. Niets zo zalig als de kids die de keuken binnendruppelen aangetrokken door de appeltaartgeur die zich door het hele huis verspreidt om dan ongeduldig te dralen rond de oven en te wachten tot wanneer de taart eruit mag en het smullen kan beginnen. Ik heb mij zelfs ooit laten wijsmaken dat geuren de sterkste herinneringen zijn dus ik hoop bij deze dat als mijn kids later appeltaartgeur opsnuiven ze terug naar hun onbezorgde kinderjaren gekatapulteerd gaan worden. En om de haalbaarheid van deze wens een beetje kracht bij te  zetten zal ik alvast nog wel wat appeltaarten bakken, hun kinderjaren zijn nog niet voorbij eh :-)

Hierbij het receptje

1 rol bladerdeeg
4 appels
100 gr suiker
100 gr gesmolten boter
3 eieren
3 eetlepels maizena
kaneel


1. Verwarm de oven op 180 graden
2. Schil de appels in blokjes
3. Mix de suiker, boter, eieren, maizena en kaneel door elkaar
4. Leg het deeg in een taartvorm, schep er de appelstukjes bij en giet er het eierenmengsel bovenop
5. Laat een uurtje bakken in de oven
6. Ready!

13 opmerkingen:

 1. Bladerdeeg. Net ff anders dan origineel. Klinkt goed en ziet er heerlijk uit.
  Ga ik zeker proberen. Ik doe t ook te weinig.
  Mijn kids zijn al ietsjes ouder, maar nog steeds kids;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ideaal! Dit weekend met de oudste appeltaart gebakken, zo leuk. Deze ga ik de volgende keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm! En na de peren moeten we nu de appelboeren wat steunen eh.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
  You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
  Hope to see you there soon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste mamavanvijf, zojuist de appeltaart gemaakt en wauwhh, zó lekker. Het de eerste keer dat het me zo lukt. Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo simpel als iet maar zo" lekker!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo simpel maar zo lekker reeds meerdere malen gemaakt !!!

  BeantwoordenVerwijderen