zondag 16 november 2014

Poppenkleertjes naaien


Een regenachtige zondagmiddag en een lege agenda...het ideale moment voor een naai-namiddagje met mijn dochters...of noem het beter een workshop 'kennismaking met naald en draad' :-) Ze hadden mij al vaak de vraag gesteld of ze ook eens iets mochten naaien voor hun poppen maar tot op heden had ik er nooit moed voor gehad omdat mij eraan te zetten tot ik een tijdje geleden de patronen van Dress your doll tegenkwam. Ideaal, want het is echt gemaakt voor kids. Niet rafelde stof, eenvoudige patroontjes en geen naaimachine nodig. En buiten een paar correcties (mamaaa, wil je terug de draad in mijn naald steken...) hebben ze het echt helemaal zelf gemaakt met een heel ok resultaat (tja de appel valt niet ver van de boom en geduld en precisie hebben ze nu niet echt met de paplepel binnen gekregen :-)) Maar dat is nog niet alles..als kers op de taart waren ze daarna nog eens een paar uur zoet met het spelen met hun barbies. Yesss...koffie, weekendkrant, rust :-) I like! Wat zelfgemaakte poppenkleertjes niet allemaal kunnen doen eh ;-)

17 opmerkingen:

 1. hier kennen we dat ook al ;-) allé barbie is blij met haar nieuwe outfit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Misschien nog n idee voor mijn jongsten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o Leuk!!! Inderdaad ideaal voor kinderen! Die kan ook nog wel in de zak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie ze steeds meer voorbij komen, super mooi en gaaf (maar ook best kostbaar...) Ik twijfel nog voor sinterklaas...
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg!
  gtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg! Heb meteen een vriendin (met Barbiedochters) getipt. Mijn zesjarige dochter heeft (nog?) niet zoveel met Barbie. En dat is toch bijna jammer als je deze site bekijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk resultaat!
  Echt plezant die stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk!
  Zit er eigenlijk 1 silhouette per verpakking of meerdere?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi! Ik volg je (klinkt eigenlijk wel gek, nee?) nog niet zoooo lang, dus lees af en toe een paar oudere berichten ;-) En deze is wel een heel fijne tip waar mijn dochtertje van 7 erg blij mee gaat zijn. Ik verdenk haar ervan lid te zijn zijn van die knutsel maffia waar jij ook af en toe mee te maken hebt... Nog leuker, ik vond deze patroontjes in de "sale" en ik heb niet de ganse voorraad gekocht ;-)
  http://www.fairtoys.nl/sale-90/dress-your-doll-knutselen.html
  Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen