dinsdag 18 november 2014

Over pannenkoeken en boeken
Boeken en koffie... match made in heaven volgens mij. En een beproefde formule gezien de hoeveelheid boekenwinkels annex koffiebars die als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar een kinderboekenwinkel waar je pannenkoeken kan eten? Neen, dat kende ik nog niet. Maar kijk, het bestaat :-) en iedereen die in de buurt van Aalst woont zij geprezen want het winkeltje bevindt zich in jullie achtertuin, meer bepaald in Erembodegem. BOEkenkOEk, de zoetste kinderboekenwinkel van het hele land. Moest dit bestaan hebben in mijn kindertijd, toen ik nog als notoire pannenkoekenaddict en boekenwurm bekend stond, man,man,man, ik was er waarschijnlijk nooit meer buitengekomen :-)

Uiteindelijk kwam ik buiten met deze toppers die op sinterklaastafel gaan komen te liggen. Deze selectie kwam mee tot stand met behulp van de uitgebreide kennis van Elke, de zaakvoerster, die heel graag helpt met persoonlijk advies. Nogmaals bedankt Elke!

Voor Kato:
Dummie de mummie van Tosca Menten: als boekenwurm en geronimo stiltonfan is het misschien tijd om een nieuwe reeks te leren kennen.

Voor Lola:
Hé aardbewoner van Marc Ter Horst: voor mijn kleine wijsneus die niet liever doet dan te lezen over het hoe, wat, waar, wanneer en vooral waarom van de dingen.

Voor Lukas:
De groene pompoen van Herman Coenen: Zoekboeken blijven scoren bij mijn zoontje lief

Voor Ella:
Het sinterklaas en kerstboek van Jaap ter Haar. Om heerlijk naar te luisteren als beloning voor al haar harde en verwoede inspanningen om te leren lezen.

Voor Fee:
Toen de duisternis viel, heb ik ze opgeraapt van Annemie Leysen : leuke versjes en korte verhaaltjes om de bittere pil van het altijd eerst naar bed te moeten draaglijker te maken voor mijn kleine Fee,die zo graag groot zou zijn.

Ik denk dat er 5 kindjes gelukkig gaan zijn binnenkort :-)

7 opmerkingen:

 1. Mmm... leesvoer! Er zullen vijf kindjes heel gelukkig zijn!
  'Het Sinterklaasboek & kerstboek' heb ik zelf als kind gekregen. Fijne verhalen en mooie liedjes! Een klassieker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kinderen er buiten gelaten zijn ook hier boeken en koffie mijn grote liefdes. In het eerste leerjaar was ik al de beste lezer van de klas en het is nooit opgehouden. In het derde leerjaar ontdekte ik de bibliotheek van onze stad en toen ik ging werkte begon ik zelf boeken te verzamelen.
  Gisteren ben ik nog met een stapel boeken naar huis gegaan. Dat is zo genieten.
  En ja. Dat winkeltje ben ik zelf nog nooit geweest, maar ik ken het wel. Ze geven ook kinderfeestjes! Met boeken natuurlijk.
  En bedankt voor de boekentips uiteraard. Is al genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek He Aardbewoner zou voor ons manneke erg gaaf zijn. Hij heeft zoveel vragen over de aarde.
  Een kinderboekenwinkel, ik kan er geen genoeg van krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij os zijn alle boeken van Tosca Menten de grote favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoe ben je daar terechtgekomen? ik dacht dat jij in het antwerpse woonde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op mijn blog www.hetgroteboekvanflorien.blogspot.com vind je regelmatig leestips voor kinderen (ik recenseer 10 kinderboeken per maand, gemiddeld). Ik wou dat er meer mensen ze kwamen lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen