woensdag 10 december 2014

En de winnaar is...

Niet onze Lukas, die is te druk bezig met tv kijken maar wel....

Fenna Achternaam. Stuur je even je gegevens door op mamavanvijf1@gmail.com?

Heel herkenbaar, maar met zo'n mooie cover is het inderdaad een stuk fijner om tegenaan te kijken.
Bij ons is huis kunnen de kids '10-minuten-kaartjes' verdienen voor de ipad. Werkt heel goed.
Aan de muur hangt een schema waarop zij kunnen zien op welke manier zij een kaartje kunnen verdienen.
Voorbeelden:
voorbeeldig ochtendritueel = kaartje verdiend
opruimen = kaartje verdiend
lief gespeeld = kaartje verdiend

Hoofdregels: maximaal 3 kaartjes per dag in zetten, vóór 19 uur gebruiken en kaartje inleveren bij fysiek geweld.

De kaartjes zijn gepersonaliseerd om te voorkomen dat er gestolen wordt :D

Bedankt Fenna voor de tip! Ik ga alvast vol goede moed starten met de 10-minuten kaartjes. Ik denk zolang de kids in de kleuterklas en lagere school zitten dat dit misschien nog wel kan werken. En vooral het inleveren bij fysiek geweld vind ik een geweldige tip :-). Ik hou jullie op de hoogte!

4 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk om te lezen dat ik gewonnen heb.
  Voor de geïnteresseerden in dit beloningssysteem heb ik een link naar het bestand gemaakt op mijn blog: sewingfenna.blogspot.nl of rechtstreeks via http://1drv.ms/169RG8e

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me inderdaad een heel goed systeem, maar ik ben daar niet consequent genoeg voor vrees ik. Voor één van mijn kindjes zou het zelfs demotiverend werken omdat het hem nooit zou lukken iets te verdienen. Maar voor andere kindjes lijkt het me een prima oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben een vergelijkbaar systeem. De kinderen hebben elk een glazen pot. Bij goed aankleden/ huiswerk maken/ helpen extra huishoudelijke klusjes krijgen ze een knikker. Elke knikker is 15 minuten op de iPad of Playstation. Gemiddeld verdienen ze zo'n drie a vier knikkers per dag, dus max een uur beeldscherm. Heb ze niet gepersonaliseerd, stelen doen ze gelukkig niet. Eventueel zou je elk kind zijn eigen kleur knikkers kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen