zaterdag 5 september 2015
Een receptje gezelligheid
Een regenachtige zaterdagnamiddag in september dat vraagt toch om een appelreceptje en een huis dat geurt naar gezelligheid? Dus toen mijn mannen naar de voetbal vertrokken waren ben ik de keuken in gedoken om een (al zeg ik het zelf) heerlijke appel-bosbes-kokos crumble te maken. Ik maakte er met mijn meisjes zelf een heuse engelse tea-party van (wel zonder tea :-)), met mooie bordjes en clotted cream voor bij de crumble. Gezelligheid troef! En mijn madammen waren zelf zo sympathiek om nog wat crumble over te laten voor de mannen. Als dat niet lief is ;-)
Deze supersnelle, makkelijke en overheerlijke crumble is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Een absolute aanrader!
Ingrediënten:
- 500 gr bosbessen
- 4 appels
- 120 gr gesmolten boter
- 75 gr kokospoeder
- 100gr kokosbloesemsuiker (of gewone witte suiker)
- 150 gr bloem
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem met de suiker, het kokospoeder en de gesmolten boter.
2. Schil de appels en snij in kleine stukjes en leg ze samen met de bosbessen in een ovenschaal. Je hoeft de ovenschaal niet op voorhand in te vetten.
3. Giet het mengsel uit over het fruit en zorg dat je de hele schotel bedekt.
4. Zet 25 minuten onder de grill op 180°
5. Ik klopte nog wat room op om erbij te serveren.
6. Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wij hier ook deze week. Braambessencrumble. Of beter: cWumble volgens Rosie :-)
BeantwoordenVerwijderendie ga ik zeker eens maken!
BeantwoordenVerwijderenMmm, bosbessen! Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenNjammie dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHi ik zag u blogje via andere blogster, zo gaat het in blogland, ik volg meestal blogjes dat over thuis,hobbys en leuke anecdotes, ik kijk op om meer te bezoeken en delen...liefs
BeantwoordenVerwijderenHi ik zag u blogje via andere blogster, zo gaat het in blogland, ik volg meestal blogjes dat over thuis,hobbys en leuke anecdotes, ik kijk op om meer te bezoeken en delen...liefs
BeantwoordenVerwijderenGezelligheid troef daar bij jullie, zie je zo.
BeantwoordenVerwijderenZalig lekker is dat, mijn speekselklieren draaien op volle toeren nu :-)
BeantwoordenVerwijderendat ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenAppels en blauwe bessen, blijft een topcombinatie!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker eens maken.
Via Emma en Mona kwam ik hier terecht. Wat een gezellig en huiselijk blog heb je. De kleur spat er van af. Ik ga je belevenissen vanaf nu volgen.
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groet
Anita (anita's dagboek)
heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWeeral een topreceptje! Na een helse verbouwperiode en een relaxe zomer hebben wij hier weer de gewoonte van vers-gebak-op-woensdagnamiddag hervat en als echte fan van snelle, simpele receptjes (want op woensdagnamiddag ben ik ook taxi-mama :) ) ga ik dit zeker eens op de planning zetten! Lieve groet, V.
BeantwoordenVerwijderenik zou al goesting krijgen in de winter
BeantwoordenVerwijderenOh goed idee, zeker met zo'n druilerig weertje!
BeantwoordenVerwijderenGa ik eens moeten proberen
BeantwoordenVerwijderen