zondag 20 september 2015

Uitwaai weekendje in OostendeWeekendjes aan zee...om één of andere manier zijn die de laatste 10 jaar automatisch verbonden aan weekendjes met de kids. En dat zijn altijd hele leuke weekendjes met strandbezoeken, putten graven, bloemenwinkeltje spelen, schelpen zoeken, in de zee zwemmen, fietstochten, speeltuinen en pretparkbezoeken, ijsjes eten,...Of om het anders te zeggen: weekendjes die uitpuilen van de warme jeugdherinneringen voor de kids later :-). 
Nu moet je weten dat wij hier ten huize mamavanvijf heel vroeg aan de kindjes begonnen zijn (echt eh ;-)), en ik en papavanvijf nog nooit onder ons twee een weekend naar de zee waren geweest. Tot er zich plots een weekendje aandiende compleet voorzien van babysit en al...en wij onder ons tweetjes naar Oostende vertrokken. En ik heb Oostende herontdekt! Zalige adresjes! Hieronder vinden jullie mijn favoriete hotspots.

1. Lily Oostende Hertstraat 6
Eén van mijn favoriete kledingwinkels en in Mechelen ben ik vaste klant maar ook de Oostendse vestiging is een bezoekje waard! Je kan er zelf een stylingsessie boeken en ze hebben een online winkel.

2. Ferm Vlaanderenstraat 5
Scandinavië meets Oostende. Een conceptstore met mode, boeken en interieur. Juiste sfeer, sympathieke madam achter de toog en leuk aanbod. Meer moet dat niet zijn!

3. Familie Janssen Kapucijnenstraat 2
DE koffiebar van Oostende. Als je, net als ik, een coffeechick bent kun je niet anders dan hier even binnen te springen voor een bakje troost geserveerd volgens de regels van de kunst! 

4.Drogisterij Vandervelde Christinastraat 83
Hoe geweldig is dat...een winkeltje tegen het lijf lopen dat blijkbaar al meer dan 100 jaar bestaat en dat enkel kuisproducten verkoopt, met nadruk op producten, ge moet het wel nog altijd zelf doen :-):-). Een snuisterwinkel waar je verbaasd staat te kijken naar de 100 verschillende borstels, zeemvellen en sponsen. Compleet met een madam achter de toog met witte schort die elke schoonmaakvraag met kennis en kunde voor u weet te beantwoorden. Als je tante Kaat zoek, ik heb ze gevonden!

5.Cultuurcafé De Grote Post Hendrik Serruyslaan 18
De place to be voor uw portie cultuur maar vooral voor een brunch of een lunch! Prachtige renovatie, goeie latte's, schappelijke prijzen, leuke setting en een overdosis kranten en lectuur! Ik ben fan!

6.Belle de Jour Aartshertoginnestraat 5
Een aangename adempauze tussen de traditionele brasseries waar je in Oostende over struikelt. Hier werken ze niet met een kaart maar is er elke dag een suggestiebord. En neem het van mij aan, je kan je laten verrassen. Elke gerecht is trouw aan de eerlijke en lekkere keuken. Hier kan je gaan eten zoals het hoort te zijn met andere woorden :-) 

7. Histoires d'O Albert I Promenade 53
Mij krijg je dus met geen stokken in één of andere taverne waar 'de kaart' copy/paste is van de taverne ernaast en waar de ziel/visie volledig ontbreekt. Spijtig genoeg zijn deze zaken op toeristische plaatsen zoals de dijk heel vaak in de meerderheid. Groot was mijn geluk dan ook toen ik via via in Histoire d'O terecht kwam, Authentiek interieur, ginkaart met 60 verschillende gin's, en een eigenzinnige stijl! Drie keer raden waar ge mij gaat vinden nadat ik nog eens op den dijk van Oostende heb geflanneerd :-)

8.Brasserie Du Parc   Marie Joséplein 3
Keer terug in de tijd en waan je in Oostende toen Oostende nog de koningin van de badsteden was. De moeite waard om er binnen te stappen als was het maar voor het prachtig art déco interieur, de koffie in zilveren koffiefilters en het ongegeneerd mensen kijken van de intellectuele professor tot de authentieke Ostendenoare en geniet!

13 opmerkingen:

 1. Ik ga al mijn hele leven naar Oostende en ik ben al veel met kinderen geweest en ook al zonder kinderen en Oostende is voor mij de Badstad. In juli heb ik er heel erg genoten en ik ga altijd terug. Altijd en ieder jaar :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zo lang geleden dat ik naar de zee ben geweest, moeten we dringend nog eens doen. Dank voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uitwaaien, romantiek en volop genieten lijkt me! Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dit jaar met mijn kinderen voor het eerst samen naar zee geweest,we hadden een mini appartementje in Blankenbergen maar maakte 2 uitstapjes naar Oostende.Toffe foto's en leuke tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker ook eens langs gaan bij 't Groote Huys de volgende keer http://tgrootehuys.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke blog , ik ga je tips over Oostende aandachtig zijn ,nog veel blog plezier : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merci voor de tips! Tot nu toe is Oostende voor mij één grote blanco plek. Ik moet er dnel eens naartoe blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En de madam in de witte schort dat was mijn mama :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en daar is die schitterende foto weer ....ook fan van de laatste
  het zag er toppie uit
  hier moeeee ...zo een weekendje zonder kids klinkt verleidelijk
  gr
  karoline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een supertoffe jeansbroek heb je aan! (Met de scheutjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt voor de tips en het kan echt eens deugd doen, samen uitwaaien zonder kids
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen