woensdag 16 september 2015

Naai eens een schriftje







De liefde voor papier zit er al in bij mij van toen ik nog een klein meisje was. Toen ik vroeger ging winkelen met mijn moeder liet ze mij al achter in de rayon van het schoolgerief en was ik de koning te rijk. Gommen, potloden, schriften, vulpennen, stempels, balpennen met geurtjes en kleurtjes...mijn bureautje was een smeltkroes van de schrijf en tekenengerief. En ik was er ook erg zuinig op. Ik kreeg onlangs zelf een krop in mijn keel toen ik mijn favoriete schriftje terugvond bij mijn ouders thuis...leeg...omdat ik het wou opsparen voor iets heel speciaals :-).
Maar kijk ondertussen vele jaren verder, word ik nog even week bij het zien van nieuwe schriftjes maar met het verschil dat ik er nu wel in schrijf. Want ook al ben ik hopeloos verslaafd aan mijn smartphone...geef mij een mooie balpen en mooi papier en ik ben vertrokken :-)

16 opmerkingen:

 1. Ha, dat is ook mijn zwakte... Mooie schriftjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook echt een zwak voor mooie schriftjes en notitieboekjes. Ik heb er echt stapels van liggen. Het lijkt me ook leuk om zelf zo'n tof schriftje te maken. Op Youtube staan ook geweldige filmpjes met instructies. Ik ben vooral fan van die van Sealemon. Echt een aanrader voor als je vaker zelf een schriftje wil maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook echt een zwak voor mooie schriftjes en notitieboekjes. Ik heb er echt stapels van liggen. Het lijkt me ook leuk om zelf zo'n tof schriftje te maken. Op Youtube staan ook geweldige filmpjes met instructies. Ik ben vooral fan van die van Sealemon. Echt een aanrader voor als je vaker zelf een schriftje wil maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier liggen ook vooral lege schriftjes, een beetje mooi te wezen in een kast ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "k kreeg onlangs zelf een krop in mijn keel toen ik mijn favoriete schriftje terugvond bij mijn ouders thuis...leeg...omdat ik het wou opsparen voor iets heel speciaals :-)."

  => zo herkenbaar! Ik heb regenboogpapier, bedrukte shrinkplastic, stickers van winnie the pooh, briefpapier... allemaal nooit gebruikt omdat geen enkele gelegenheid speciaal genoeg was om de mooie items te gebruiken... En nu zit ik er mee en gebruik ze niet omdat ik er geen gelegenheid voor zie of omdat ze gewoon horen 'er te zijn' :)

  Wel een eigenschap die ik altijd koester in mensen: zorgzaamheid - minsten zo mooi als al die mooie spullen samen :)

  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee! Merci voor de inspiratie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh! Leuke post! Nu snap ik mijn dochter van 6 een beetje beter. In elke winkel wil ze schriftjes kopen, en ik altijd maar zeggen dat ze al zo veel schriftjes heeft :). Intussen maakt ze zelf schriftjes. Ze heeft dit weekend met oud briefpapier en onze kopiemachine een vriendenboek geknutseld. Blijven stimuleren dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook nog een stapeltje prachtig briefpapier teruggevonden bij mijn ouders...en zoals bij velen blijkbaar: ook nog helemaal blanco! Ik heb ze met veel plezier aan ons meisje gegeven (die gelukkig mijn grote liefde voor papier deelt!) en haar op het hart gedrukt dat ze er nog meer plezier van zal hebben als ze alle blaadjes helemaal vol krabbelt! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat bewaren voor iets heel bijzonders...dat typeert ook mijn kindertijd met mooie spullen. Waardoor ik nu nog prachtige stickers heb bijvoorbeeld, die alleen niet meer plakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Merk je dat ook al bij je kinderen? Of hebben zij dat niet? Ik ben stiekem ook fan van mooie schriftjes, maar hou mij meestal in. Leuke versies heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar... Ik moet me altijd inhouden om in de Hema niet de ganse collectie schriftjes te kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, herkenbaar! Mijn favoriete stickervel ligt nog steeds ongebruikt in de kast. Spijtig dat ik Pokémon nu niet meer zo cool vind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat ken ik, heb onlangs ook nog eens kasten leeggemaakt en enkele zware mooie-schriftjes-knopen moeten doorhakken :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk, doet met denken aan Japanse technieken!

  BeantwoordenVerwijderen