zondag 11 oktober 2015

Run baby run
Tot 3 jaar geleden kon ik, zonder zeveren, geen halve kilometer lopen zonder te stoppen. Ik denk zelf niet dat ik ooit meer dan 500 meter gelopen had tout court. Lopen dat was voor de anderen, voor de sportieve mensen, voor al die rare mensen die plezier hadden in sporten. Ik zag het als een 'moeten', een straf van moeder natuur om je lijn te behouden. Neen, mij kregen ze niet aan het lopen.
Tot ik er, uitgedaagd door omstaanders en omstandigheden, op een dag toch aan begon. Vol goede moed met een start to run podcast in mijn oren en loopschoenen aan mijn voeten. En raar maar waar.. het werkte..er kwam zelfs schot in de zaak kwam en na een paar weken kon ik 5 km lopen. Met hoogtepunten van 10 tot zelfs 16 km. Tick the box dacht ik dus...en ik vond dat ik een welverdiende pauze had verdiend. Want ik had toch maar mooi 16 km gelopen. Tot ik onlangs wou herbeginnen...en na 5 km moest opgeven...OMG! Vond ik zo unfair! Ik vond dat als je eenmaal 16 kilometer had gelopen je als beloning voor die inspanningen op zijn minst een eeuwige free ticket voor de 10 km had verdiend. Maar niets is minder waar. En dus ben ik er onlangs terug aan begonnen. Omdat het toch zo'n geweldige kick is om over de eindmeet van die 10 miles te lopen. En voor de mensen van de buurt. Je mag altijd komen supporteren tijdens mijn trainingen ;-).

11 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar :-) Hier ook weer beginnen trainen voor wat langere afstanden want het was de laatste tijd een beetje triestig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chapeau. Ik deed ooit start to run en toen ik eenmaal 5 km kon lopen, viel ik stil. De herfst met het slechte weer begon. Ik heb veel respect voor mensen die kunnen lopen. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw 16km!!! Ik ben bijna aan mijn 5km en het is inderdaad zo, nooit eerder gelopen maar start 2 run gaat echt goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier idemdito: een hele tijd terug liep ik met gemak 5 tot 10km dankzij de start to run en keep on running-apps; daarna eventjes niet meer gelopen (vervangen door spinning 2maal per week, maar blijkbaar is dat toch niet hetzelfde) en nu hangt mijn tong tot op de grond als ik 5km tracht te lopen... Moet ik nu een stap terug zetten en opnieuw wat opbouwen naar 5km om het weer leuk en aangenaam te krijgen? Hoe doe jij het?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig ... je moet gewoon onthouden dat onderhouden minder inspanning vraagt als opbouwen. Dus blijven onderhouden al is het maar 1 keer per week (liefst 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig ... je moet gewoon onthouden dat onderhouden minder inspanning vraagt als opbouwen. Dus blijven onderhouden al is het maar 1 keer per week (liefst 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig ... je moet gewoon onthouden dat onderhouden minder inspanning vraagt als opbouwen. Dus blijven onderhouden al is het maar 1 keer per week (liefst 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lopen is niks voor mij ...geef mij maar spinning ...geniet ervan en ik zal duimen gr karoline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supporteren, geen probleem! Loop je even onder mijn balkon door? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat leuk dat jij ook hardloopt! Ik vind het altijd weer gezellig om collega hardlopers tegen te komen : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan je die start to run podcast nog ergens krijgen? Had ze vroeger maar is verloren gegaan. Alvast bedankt moest iemand me kunnen helpen

  BeantwoordenVerwijderen