donderdag 15 oktober 2015

Zelfgemaakte granolaEigenlijk vreemd dat het er nog nooit van was gekomen om zelf mijn granola te maken. Zeker als je weet hoeveel dozen granola wij er hier elke week ten huize mamavanvijf doorjagen. En het is nog eens een lekker en poepsimpel, maar dan ook echt poepsimpel gerechtje. Dit gaat mij nog veel geld besparen :-)

Ingrediënten:

- Havermout
- Noten naar keuze
- Gojibessen
- Ahornsiroop

Volgens mij mag je echt een mix maken op het zicht. Dat is nu juist het leuke aan zo'n receptjes :-)
Daarna een beetje ahornsiroop overgieten en hop 10 minuutjes onder de grill en je hebt je zelfgemaakte knapperige granola. Hier is het alvast een topper bij de kids (en bij mezelf natuurlijk:-))

19 opmerkingen:

 1. Dat ziet er lekker uit. Hier hebben ze het ook ontdekt hoor.
  Kun je de ahornsiroop ook door iets anders vervangen? Dat heb ik niet in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak dat ook vaak klaar, blij ook om dat ontdekt te hebben. Ik doe het vaak met agavesiroop, maar kan ook met honing en beetje kokosolie. Alle soorten noten, zaden,...kids lusten het ook 'smorgens met wat griekse yoghurt erbij. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een domme vraag, maar moet de bakplaat ingevet worden of bakpapier erop leggen? Of mag je alles zo erin doen? Ik ga het toch ook eens proberen, want ben gewone havermout wat beu gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik hiervoor een grote braadslee of de diepe bakplaat van de oven, met een blaadje bakpapier erop, granola bakken, laten afkoelen en dan het bakpapier optillen en in een geultje de granola in een bewaardoos gieten. Klaar is kees en je kan opnieuw beginnen, zonder afwas van de bakplaat of braadslee :-)

   Verwijderen
 4. Wij eten dat hier ook elke dag. Zeer lekker ! En gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe er nog muesli bij en vervang de ahornsiroop af en toe door perensiroop. Jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze post heb ik direct gesaved! Bedankt voor het recept.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik eet dat al een jaar elke ochtend, met yoghurt en fruit :)
  Maar wel een "ingewikkelder" recept, waarbij je kokosolie, agavesiroop, kaneel, snuifje zout er over gooit :) Zo dus: http://www.yellowlemontreeblog.com/super-chunky-crunchy-cherry-granola/
  Mmmm...heerlijk en gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook een grote fan van home made granola! Ik zwier er meestal nog een hoopje speltvlokken en pompoen- en/of zonnebloempitten bij. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook granolamaker en -fan:-)! Ik maak het zonder havermout (eet granenvrij) maar met noten, pitten, kokosolie, amandelpasta, kaneel en honing. mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat leuk! Mijn vriend is al jaren into Granola en ik spreek al sinds half zo lang om er zelf te maken maar het komt er gewoon nooit van. Jouw recept ziet er idd easy peasy uit dus misschien moet ik het er toch maar op wagen. Welke noten gebruikte jij ? Of gebruikte je een notenmix ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon de noten die ik in huis had liggen :-) Amandelen, hazelnoten, walnoten,...

   Verwijderen
 11. Ik maak hier regelmatig granola, één keer met gojibessen maar voelde het verschil, ik drink ook nooit koffie of cola, dus die pot bessen ging wel de vuilbak in, lijkt me ook niks voor kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh moet ik zeker ook eens proberen! Wat een leuke blog heb je trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik maak het ook zelf maar ik voeg een beetje cocos olie en kaneel bij, natuurlijk ook honing. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik maak het ook zelf maar ik voeg een beetje cocos olie en kaneel bij, natuurlijk ook honing. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen