dinsdag 15 december 2015

En als we nu eens 2 vlechtjes maken


Met 5 vrouwen in huis met lang haar kan ik je verzekeren dat wij heel wat rekkertjes, speldjes, diadeempjes, haarborstels en kammen in huis hebben. Het is dan ook een dagelijks ritueel dat ik s'ochtends met de haarborstel in mijn hand de tafel rond loop en check of alle haren gekamd zijn :-). Met de nodige weerstand tot gevolg. Een mama die een haarbos vol knopen kamt...dat is inderdaad niet het leukste dat er is :-).  Meestal stylen ze dan ook zelf hun haar maar soms mag ik ook nog eens meedoen en mijn creativiteit bot te vieren op de haarbossen mijn dochters. Al moet ik toegeven dat haarstyling toch ook een vak op zich is.

Ter info: hier probeerde ik langs beide kanten een vlecht te maken en deze langs één kant te laten samenkomen.

11 opmerkingen:

 1. Ik kijk uit tot de tijd dat ik vlechtjes kan maken, helaas, op dit moment is Axelle haar haar nog steeds veel te kort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, mijn haar mocht pas lang van zodra ik het zelf kon kammen en bij elkaar doen (los haar was echt een no-no). Op al mijn jeugdfotos sta ik dus met een jongenskopke :)
  Sinds mijn pubertijd heb ik echt lang haar en ik kan me niet inbeelden dat ik het kort zou knippen :) veel haar styling komt er niet aan te pas, meestal gewoon los (sorry mama :) groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er mooi uit. Het voordeel van vlechten vind ik altijd dat ze meestal ook netjes blijven zitten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier is het s morgens ook vaak een strijd met de 2 dochters met krullend lang haar. ik zou graag kunnen invlechten. we gaan in de kerstvakantie eens kapsalon spelen en dan ga ik op YouTube eens wat instructiefilmpjes zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nu eens iets wat ik leuk vond om te doen bij de dochter.Dus toen ze enkele geleden nog eens 2 ingevlochten staarten wou gemaakt hebben vond ik dat super leuk om te doen,ze is nu 18 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben een papa in huis die daar beter in is dan de mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier kamt ook papa (van vier) de haartjes... Een mama met soms net iets te weinig geduld (op school ochtenden dan toch) 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Whahahaha, heel herkenbaar! met drie dochters met lang haar doe ik ook s'ochtends mijn ronde om d3 tafel gewapend met elastiekjes, kam en borstel. En nee ook hier vinden ze het niet altijd leuk! Ook wij kunnen een winkeltje beginnen zoveel er in de loop der jaren is verzameld😉 bij mijn zoontje is het dan gemakkelijk, beetje gel en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whahahaha, heel herkenbaar! met drie dochters met lang haar doe ik ook s'ochtends mijn ronde om d3 tafel gewapend met elastiekjes, kam en borstel. En nee ook hier vinden ze het niet altijd leuk! Ook wij kunnen een winkeltje beginnen zoveel er in de loop der jaren is verzameld😉 bij mijn zoontje is het dan gemakkelijk, beetje gel en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier een 9-jarige dochter met lang, dik haar, een prachtige bos gesponnen goud. Dus mag ik ook geregeld iets ingewikkelds proberen. Net iets nieuws ontdekt. Beetje werk, veel rekkertjes nodig, maar niet moeilijk en leuk effect: http://www.abeautifulmess.com/2015/12/french-pull-through-braid.html
  Ik mocht het ook al uittesten op het buurmeisje - mijn avond was goed.

  BeantwoordenVerwijderen