donderdag 17 december 2015
Lekkere wortelsoep
Wintertijd is soeptijd. Niets heerlijker dan een pot verse soep op het vuur. En aangezien we nog een heel deel wortels overhadden van het paard van sinterklaas lag het voor de hand dat het wortelsoep ging worden. Met de gember en de kokosmelk krijgt hij net die extra exotische toets.
Hierbij het recept dat ik vond op de site van Albert Hein
Ingrediënten:
- 500 g wortels, geschild en in schijfjes
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 à 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 el olie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kerriepoeder
- 1 groentebouillontablet
- zout/peper
- 2 dl kokosmelk
- 1 el limoensap
- verse koriander, grof gehakt
Bereiden:
1. Fruit de ui zachtjes in een soeppan, gember, en kruiden toevoegen en zachtjes meebakken.
2. Wortels en groentenblouillonblokje met 1/2liter water in de pan doen en ongeveer 15 à 20 minuten de wortels gaar koken. Soep met staafmixer of in blender pureren.
3. Kokosmelk door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Limoensap erdoor roeren.
4. Serveren met een flinke koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ben dol op soep en het zijn ook vooral veel vitaminen ineens die ze binnen hebben :-). Op school eten ons kinderen in de winter ook twee maal per week soep. Soep is zo lekker in de winter.
BeantwoordenVerwijderenIk vind soep ook zeer handig om in de diepvriezer te steken, dus als ik eraan begin is het ineens een paar liter. Het recept klinkt alvast goed !
BeantwoordenVerwijderenOh dat klinkt lekker! Ik doe er nooit kerrie in, maar dat klinkt eigenlijk als een super goed idee.
BeantwoordenVerwijderenHmm, dat lijkt me heel lekker! Ik heb voor mezelf een uitdaging gezet om elke week een helemaal nieuwe soep te maken, anders komt het er niet genoeg van. Het is zo een goede gewoonte!
BeantwoordenVerwijderenDeze was zonet TOP op mijn feestmenu.
BeantwoordenVerwijderenWe doen alles wat vervroegd, aangezien ik morgenochtend om zes uur moet gaan vroedvrouwen ;)