woensdag 9 december 2015

KerstkoekjesOoit schreef ik hier een blogbericht over koekjes bakken met een link naar het recept. Maar de link heeft de tand des tijds niet overleefd en is blijkbaar al enige tijd offline. Ik durf niet te tellen hoeveel mailtjes ik ondertussen heb gekregen met de vraag naar het koekjesrecept :-). Dus bij deze...een nieuw bericht over koekjes bakken met het recept erbij. Veel plezier ermee!

Ingrediënten:

1 ei
150 gr koude boter
100 gr witte suiker
200 gr bloem

Bereidingswijze:  1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

2 opmerkingen:

  1. Ik maak al een paar jaar diezelfde koekjes, echt jammie! En simpel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik hetzelfde recept, alleen heb ik het geduld niet om het een half uur in de koelkast te zetten... Werkt ook en bij groot en klein een succes!

    BeantwoordenVerwijderen