maandag 2 mei 2016

Hartige ontbijtmuffins met appeltjes





Een tijdje geleden ben ik uitgedaagd door Pink lady of ik een paar foodpairing gerechtjes kon maken waar de smaken van deze appel volledig tot zijn recht zouden komen. En aangezien ik een uitdaging niet vlug uit de weg ga en dat ik op dit moment helemaal into 'ontbijten' ben was de keuze vlug gemaakt. En kwam ik uit op deze hartige en glutenvrije ontbijtmuffins. (inspiratie hiervoor  haalde in uit het 'Hemsley en Hemsley' kookboek). De sterke smaak van de cheddar met het zoete van de appels maakt dat deze muffins ideaal zijn voor een uitgebreide brunch als voor een gezonde kickstart. Je kan ze namelijk prima in de file in de auto eten :-). Al moet ik toegeven dat ik ze warm het lekkerst vind. 

Hieronder het recept:

Ingrediënten:

- 2 eieren
- 140 gr boekweitmeel
- 4 eelt arrowroot (vind je in de bioshop, is een soort maizena)
- 1 theel zuiveringszout (bioshop)
- 4 eetl citroensap
- 1 ui in dunne ringen
- 2 kleine appels in stukjes gesneden
- 1 eetlepel basilicum (mag ook salie of rozemarijn zijn)
- 80 gr rijpe cheddarkaas (kan ook met geitenkaas)

Recept:

- Verhet de oven op 180 graden en vet een muffinplaat in. Zet de muffinpapiertjes in de holletjes
- Klop in een kom de eieren los, voeg de overige ingrdiënten toe (boekweitmeel, arrowroot, zout en citroensap) samen met 6 eetlepels water en klop alles door elkaar.
- Roer de uien, appel, kruiden en kaas door het beslag en verdeel het over de vormpjes. Je mag echt gul zijn met de smaakmakers.
- Bak de muffins in de oven gaar in 25 minuten en laat afkoelen
- Eet ze warm of laat ze afkoelen en dan zijn ze nog een week houdbaar in een goed afgeloten doos in de koelkast.

Smakelijk!



1 opmerking:

  1. Klinkt mei lekker. Moet ik zeker is proberen. Eerst de boekweit en arrowroot in huis halen ;)

    BeantwoordenVerwijderen