vrijdag 20 mei 2016

Nieuwe boekenoogst
Wat is dat toch met mij en boeken :-). Als ik een bezoekje aan een boekenwinkel breng stap ik elke keer weer met meer boeken buiten dan ik initieel van plan was. Een soort van onweerstaanbare drang maakt zich dan van mij meester gecombineerd met een vleugje overmoed dat ik echt wel eens tijd ga vinden om ze effectief te lezen. Zeker non-fictie trekt mij heel sterk aan omdat ze mij het gevoel geven dat ze mij gaan helpen om mijn leven net dat beter op de rit te krijgen. En elke keer zie ik weer iets dat ik nog nergens anders ben tegengekomen, of net iets duidelijker uitgelegd of net iets mooier geïllustreerd, of een boek dat mij een instant inspiratie-rush geeft dat ik blij als een klein kind ga afrekenen dagdromend over het moment dat ik mij 's avonds met mijn nieuwe boeken in de zetel nestel...

Tot daar de dromen...in realiteit is het net iets minder poëtisch...ik ben nog altijd even verslaafd, ik kom nog altijd met meer boeken thuis dan gepland na een bezoekje aan de boekenwinkel maar spijtig genoeg heb ik een chronisch gebrek aan tijd om ze allemaal te lezen. Daarom lieve lezers stelde ik deze selectie voor jullie samen van boeken die, ondanks jullie drukke agenda's, toch de moeite waard zijn om te lezen. Het kan jullie maar inspireren.

Gemakkelijke thuismaaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks, drankjes en traktaties: je vindt ze allemaal in dit boek. Een houvast voor een gezonde basis voor het hele gezin met kinderen in de basisschoolleeftijd en de logische opvolger van Easy peasy baby 

Dit is een praktisch en eigentijds vormgegeven boek om op een leuke en eenvoudige manier anders naar ons dagelijks gewoonten te kijken in en rond het huis. Met veel energiebesparende tips en verrassende suggesties krijg je zin om je consumptiegedrag onder de loep te nemen. Zonder belerend te zijn heb je het gevoel dat je met kleine inspanningen zelf een klein steentje kan bijdragen tot een duurzame wereld.

Een boek met een overzicht van de 25 kantelmomenten uit de recente Belgische cultuurgeschiedenis. Als je net als ik een gezonde interesse hebt in cultuur zal je genieten van dit boek waar zowel kunst met de grote K als entertainment met de grote E wordt uitgelicht. Zalig herkenbaar en op sommige momenten lekker nostalgisch. En....niet onbelangrijk mooi vormgegeven.

Dit boek brengt een genuanceerd portret van generatie Y, geboren tss 1980 en 1995, die eigenzinnige en positieve oplossingen zoekt voor een betere work-life balance. Ze zijn zo de stille, drijvende kracht achter noodzakelijk veranderingen in onze maatschappij. Zelf geboren in 1983 vond ik het lezen van dit boek, een feest van herkenning. En besef meer dan ooit dat ik echt een kind van mijn tijd ben.

De auteurs dompelden zich een jaar en half onder in de opkomende deeleconomie. Naast het geld dat ze bespaarden maakten ze hun leven veel groener, socialer en spannender. Het boek geeft op een praktische wijze een overzicht van de verschillende initiatieven die er ondertussen al bestaan. En dat zijn er een pak meer dan diegene die ik kende.


5 opmerkingen:

 1. Oh! Die 'framily' wil ik wel lezen. Alleen heb ik een prangend tekort aan tijd om zelfs maar in de boekenwinkel te geraken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessante boekenbuit! Framily staat ook op mijn te lezen-lijstje. 80s kids for the win!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips, dankjewel! Vooral die laatste twee spreken me nu al aan 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe Mijn leven was Transform van gras naar Grace (Lexieloancompany@yahoo.com) !!!

  My Name is Nicole Marie, ik woon in de VS en het leven de moeite waard is comfortabel wonen voor mij en mijn familie nu en ik heb echt nog nooit goedheid getoond me dit veel gezien in mijn leven, want ik ben een worstelende moeder met twee kinderen en ik heb al gaan door een ernstig probleem als mijn man geconfronteerd met een vreselijk ongeluk afgelopen twee weken, en de artsen zegt dat hij nodig heeft om een ​​delicate operatie ondergaan voor hem om te kunnen weer lopen en ik kon niet veroorloven de rekening voor zijn operatie toen ik ging naar de bank voor een lening en ze zet me neer waarin staat dat ik heb geen credit card, van daar liep ik naar mijn vader en hij was niet in staat om me te helpen, dan toen ik was aan het surfen yahoo Answers en ik kwam in een God vrezende man (de heer Martinez Lexie), die voorziet in leningen tegen een betaalbare rente en ik heb gehoord over zo veel oplichting op het internet vooral Afrika, maar op dit mijn wanhopige situatie, ik had geen andere keus dan om het een poging te wijten aan het feit dat het bedrijf uit de Verenigde State van Amerika, en verrassend het was allemaal als een droom, kreeg ik een lening van $ 82,000.00 USD en ik betaalde voor mijn man operatie en ik dank God dat vandaag is hij in orde is en kan lopen, mijn familie is blij en ik zei tegen mezelf dat ik zal schreeuwen om de wereld de wonderen deze grote en God vrezende Man heer Martinez Lexie deed voor mij en mijn familie; dus als iemand is in echte en ernstige nood aan een lening dan contact met deze God vrezend man via e-mail: (Lexieloancompany@yahoo.com) of tekst: 18168926958 of via het bedrijf Website: http://lexieloans.bravesites.com thanks

  BeantwoordenVerwijderen