vrijdag 20 mei 2016

Nieuwe boekenoogst
Wat is dat toch met mij en boeken :-). Als ik een bezoekje aan een boekenwinkel breng stap ik elke keer weer met meer boeken buiten dan ik initieel van plan was. Een soort van onweerstaanbare drang maakt zich dan van mij meester gecombineerd met een vleugje overmoed dat ik echt wel eens tijd ga vinden om ze effectief te lezen. Zeker non-fictie trekt mij heel sterk aan omdat ze mij het gevoel geven dat ze mij gaan helpen om mijn leven net dat beter op de rit te krijgen. En elke keer zie ik weer iets dat ik nog nergens anders ben tegengekomen, of net iets duidelijker uitgelegd of net iets mooier geïllustreerd, of een boek dat mij een instant inspiratie-rush geeft dat ik blij als een klein kind ga afrekenen dagdromend over het moment dat ik mij 's avonds met mijn nieuwe boeken in de zetel nestel...

Tot daar de dromen...in realiteit is het net iets minder poëtisch...ik ben nog altijd even verslaafd, ik kom nog altijd met meer boeken thuis dan gepland na een bezoekje aan de boekenwinkel maar spijtig genoeg heb ik een chronisch gebrek aan tijd om ze allemaal te lezen. Daarom lieve lezers stelde ik deze selectie voor jullie samen van boeken die, ondanks jullie drukke agenda's, toch de moeite waard zijn om te lezen. Het kan jullie maar inspireren.

Gemakkelijke thuismaaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks, drankjes en traktaties: je vindt ze allemaal in dit boek. Een houvast voor een gezonde basis voor het hele gezin met kinderen in de basisschoolleeftijd en de logische opvolger van Easy peasy baby 

Dit is een praktisch en eigentijds vormgegeven boek om op een leuke en eenvoudige manier anders naar ons dagelijks gewoonten te kijken in en rond het huis. Met veel energiebesparende tips en verrassende suggesties krijg je zin om je consumptiegedrag onder de loep te nemen. Zonder belerend te zijn heb je het gevoel dat je met kleine inspanningen zelf een klein steentje kan bijdragen tot een duurzame wereld.

Een boek met een overzicht van de 25 kantelmomenten uit de recente Belgische cultuurgeschiedenis. Als je net als ik een gezonde interesse hebt in cultuur zal je genieten van dit boek waar zowel kunst met de grote K als entertainment met de grote E wordt uitgelicht. Zalig herkenbaar en op sommige momenten lekker nostalgisch. En....niet onbelangrijk mooi vormgegeven.

Dit boek brengt een genuanceerd portret van generatie Y, geboren tss 1980 en 1995, die eigenzinnige en positieve oplossingen zoekt voor een betere work-life balance. Ze zijn zo de stille, drijvende kracht achter noodzakelijk veranderingen in onze maatschappij. Zelf geboren in 1983 vond ik het lezen van dit boek, een feest van herkenning. En besef meer dan ooit dat ik echt een kind van mijn tijd ben.

De auteurs dompelden zich een jaar en half onder in de opkomende deeleconomie. Naast het geld dat ze bespaarden maakten ze hun leven veel groener, socialer en spannender. Het boek geeft op een praktische wijze een overzicht van de verschillende initiatieven die er ondertussen al bestaan. En dat zijn er een pak meer dan diegene die ik kende.


4 opmerkingen:

 1. Oh! Die 'framily' wil ik wel lezen. Alleen heb ik een prangend tekort aan tijd om zelfs maar in de boekenwinkel te geraken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessante boekenbuit! Framily staat ook op mijn te lezen-lijstje. 80s kids for the win!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips, dankjewel! Vooral die laatste twee spreken me nu al aan 👍

  BeantwoordenVerwijderen