woensdag 22 juni 2016

Getuigenis over ons SOS metekindje in Goed GevoelAls mama van vijf vind ik het heel belangrijk om mijn kinderen ervan bewust te maken dat er kinderen in de wereld zijn die het minder goed hebben dan zij. Daarom wilden we eigenlijk al heel lang de stap zetten om meter te worden, maar het kwam er al die tijd niet van. Bij onze goede voornemens voor het nieuwe jaar dachten we: nu doen we het gewoon. Zo zijn we sinds januari met heel het gezin meter van het tienjarige Vietnamese meisje Bay. Voor mij was het belangrijk dat we een land kozen dat we met de kinderen zouden kunnen bezoeken. Daarom viel ons oog op Vietnam. Dat is een redelijk stabiel en veilig land om naartoe te reizen. Bovendien verloopt de communicatie met dat land vrij makkelijk. Dat was nog een reden voor ons om te kiezen voor Vietnam, omdat we absoluut wilden dat onze kinderen brieven konden schrijven. Dat vinden ze echt fantastisch. Soms halen ze zelfs een centje uit hun spaarpot om aan de brief te kleven. Dat is zo aandoenlijk. Het is ook heel waardevol om daarna samen die briefjes te lezen en hun op die manier te vertellen over ontwikkelingshulp. Dat hele sociale en educatieve verhaal erachter vind ik van zeer groot belang. Uiteindelijk is de leefwereld van de kinderen daar helemaal niet zo verschillend van de leefwereld van onze kinderen hier. Ze gaan ook naar school en ze willen toch ook graag een soort van opvoeding krijgen. Wat is dan één euro per dag als je weet dat je daarmee een kind kan helpen? Het is maar een druppel op een hete plaat, maar het geeft mij het gevoel dat ik toch een klein beetje help aan een betere wereld. Ik kan er niet mijn hele geweten mee sussen en het is niet veel wat ik doe, maar beter iets dan helemaal niets.’

Ook zin gekregen om SOS kinderdorpen te steunen? Klik hier voor meer info

Tekst: Nele Annemans Foto: Greetje Van Buggenhout

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Wij hebben ook een adoptiekindje uit Colombia via een Christelijke organisatie. Het meisje is 1,5 jaar en mijn zoontje van 4 was de aanleiding voor de adoptie. Mama waarom kunnen die kindjes niet gewoon naar een winkel toe dan geven wij geld en dan kunnen zij eten.....tja....Toen mochten we gaan uitleggen.
  Nu kunnen we over en weer kleurplaatjes en brieven en stickers etc naar elkaar sturen! Goed voor de kinderen om daar eens bij stil te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijn. Wij hebben al jaren ook zo'n adoptiekindje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super,die ervaring en bewustmaking voor kindjes. Wij hebben al 12, een tweeling uit Wit- Rusland, die komen. Ze dragen nog altijd de gevolgen van de chernobylramp met zich mee en doen het ook met veel minder als wij. In de maand juli leven we dan met zeven kids in ons huis, een drukte van je welste. Maar voor de kids, is het als familie geworden en ze kijken er elk jaar heel hard naar uit. En ze zijn er zich ondertussen heel bewust van dat ze heel wat meer hebben. Superinitiatieven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Ik ben bij SOS op bezoek geweest in Cambodja. Super wat ze doen en hoe ze het doen. Vergeet ik nooit. Toporganisatie met fijne mensen daar en hier in Bxl!

  BeantwoordenVerwijderen