vrijdag 26 augustus 2016

Een georganiseerde moeder is er twee waard
Toen ik net moeder was geworden had ik geen idee dat je er in kindermodeland zoiets bestond als een ongeschreven wet dat je winterschoenen en jassen koopt als het buiten nog heel hard aan het zomeren is. Ik dacht toen heel naĆÆef dat als het kouder ging worden ik naar de winkel kon gaan en keuze zou hebben uit tientallen schoenen en jassen. Maar ne mens wordt ouder en wijzer en nadat ik 2 jaar achter elkaar schoenen had gekocht aan volle pot die ik niet mooi vond omdat alle mooie exemplaren al lang de deur uit waren...dacht ik, niet meer met mij. En zo komt het dat het een traditie is geworden op het einde van zomervakantie, winterschoenen van de kinderen te gaan kopen. Iets wat ik nooit gedacht had toen ik met de predictor in mijn hand schreeuwde naar Filip dat ik zwanger was...net zo min dat ik ooit dacht vakantiekampen te boeken in januari, op voorhand brieven zou schrijven aan mijn kids voor het kamp omdat ze anders te laat zouden aankomen of 2 jaar op voorhand schoolinfo dagen zou gaan bezoeken. Maar al doende leert ne mens. En hopelijk ben ik binnen een jaartje of tien een volleerde mama. Keep you posted :-)   

Ps: deze blogpost kwam er in samenwerking met hippe schoentjes. Een webshop met supersympathieke madammen die ook een fysieke winkel in Aarschot hebben en een enorm aanbod aan kwaliteitsvolle en mooie schoenen in stock hebben. En ikzelf ben elke keer weer onder de indruk over hun kennis en advies bij het uitzoeken van schoenen.  

40 opmerkingen:

 1. Op die leeftijd kon ik dat niet riskeren met mijn jongens. Hun voeten maakten teveel onvoorspelbare spurtjes, soms vier maten op een jaar. Nu wel, maar volle pot? No way. Solden, outlet: er zijn genoeg alternatieven.
  Die blauwe veterboots zijn wel stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt inderdaad heel handig! Vind je dan nu, in augustus, zo veel afgeprijsde schoenen voor komend seizoen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, nu geen afgeprijsde schoenen denk ik maar wel nog voldoende keuze. Wij hebben gisteren ook winterschoenen gekocht voor onze kroost. En ik heb vandaag voor winterjassen gekeken. Die moeten we nog wel kopen maar ik weet nu tenminste al waar ik wil gaan dit jaar en ik ga ook daar niet al te lang mee wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel eerlijk vond ik je blogs vroeger altijd super leuk en inspirerend. Ik kan er niet aan doen dat ik me keihard erger aan de hoeveelheid gesponsorde blogs. En dan moet ik misschien gewoon niet meer komen piepen maar ik hoop gewoon stiekem dat het opeens gedaan is.. wat niet wil zeggen dat ik niet vind dat je 5 prachtige kinderen hebt ��. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volledig mee eens: er gaat quasi geen blog voorbij of die is gesponsord... Inderdaad: prachtig gezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die eerste foto prachtig in combinatie met jouw header! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maakte me net dezelfde bedenking... Zo jammer... Vroeger waren er zalige verhalen en anekdotes, nu krijg ik meer en meer de indruk infomercials te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afgelopen week heb ik ook winterjassen en schoenen voor de winter gekocht (en vandaag ga ik zelfs voor 1 kind nog een jas en voor 2 kinderen nog schoenen kopen!) en hebben ons kinderen in 't zweet moeten passen :-). Ik blijf het een beetje raar vinden, maar ik doe dit al jaren. Met schaamte op de wangen moet ik zelfs toegeven dat ik al bijna al de bijpassende mutsen en sjaals ook heb.

  Als mama leer je inderdaad dat je sommige dingen beter tijdig doet. Zwemlessen is ook zoiets.

  En ik vind ook dat je wel heel veel samenwerkingen hebt en ik denk ook wel dat de partijen (jij en de zelfstandige)daar profijt mee doen. Met een groot gezin gun ik het jou. Je krijgt vast kortingen, een procent of iets gratis uit te proberen en de zelfstandige krijgt meer klanten of bezoekers op de website die dan toch kopen. Toch denk ik dat er ook mensen zijn die net afhaken en net niet (meer) daar gaan shoppen. Ik heb dat nu. Ik klik al een tijdje niet meer op de links. En ben van online shoppen weer overgestapt naar fysiek shoppen. Af en toe shop ik nog online, maar dan uit eigen beweging.

  De gouden schoenen zouden hier het ergst in de smaak vallen, maar uiteindelijk zijn er ALTIJD in elk seizoen en op elke dag schoenen en kledij te vinden in de winkels. Bij de vleet en die zijn heus niet allemaal lelijk!! En smaken verschillen ;-).
  Maar het is jouw keuze en beslissing om dit te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het enige waar ik als blogger dan aan denk ik... Hoelang heeft het niet geduurd voordat je een knappe foto had waarop iedereen tegelijk sprong, hahah :)
  Zalig mooie schoentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, zo ver had ik dus weer niet gekeken, ik dacht dat de kindertjes allemaal op een bankje zaten en dat ik naar bengelende voetjes keek!

   Verwijderen
 10. Ik sluit me aan bij de vorige opmerkingen, ik heb die bedenkingen ook bij het uitproberen van speelgoed, naar de film, ... . Zoveel kindjes die daar nooit van kunnen genieten. Waarom gunnen ze hen dat eens niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vroeg me al af of ik de enige ben die mij dooderger aan alle blogs die hier komen in samenwerking met... Geef mij maar de real life, inspirerende, blogs, waarin mama's schrijven over 'het leven zoals het is' met kids, met de ups en downs die daarbij horen (talesfromthecrib, gekwek enz.) Sorry als dat niet de reactie is die je wilde horen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als ik als schoonbroer een aantal van deze commentaren lezen weet ik dat ze mamavanvijf zullen kwetsen. Deze blog is een serieuze hobby en ik weet hoe hard mamavanvijf probeert om het evenwicht te zoeken in de posts over haar hectisch leven. Uiteraard zijn er gesponsorde posts, maar ik weet hoeveel deals ze afslaat omdat ze ze zonder sponsoring ook niet zou doen. Iedereen staat vrij om de blog te lezen of zelf een (sponsor vrije) blog te maken. Het is mamavanvijf haar keuze om sponsors toe te laten in een deel van haar blogleven. Al blijft het maar een klein kiertje op haar leven want in het echt is het allemaal nog chaotischer, lekkerder, met meer ups and downs, gezelliger, kleurijker, luider,...
  Niets van aan trekken mamavanvijf, het leven is aan de durvers. Ik kijk alvast uit naar de volgende post, blijven gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker niet mijn bedoeling om haar te kwetsen hoor.. Maar ik kan er niets aan doen dat ik me daar wat aan erger. Ik vind dat veel van de spontaniteit van de blogjes daardoor verdwenen is. Neemt echt niet weg dat ik opkijk naar mama van vijf. Ik zou er zo goed niet uitzien na 5 kinderen, en ik kijk zeker ook uit naar de volgende post. Het was een bedenking.. . Mijn excuses als die als kwetsend ervaren wordt. Groetjes

   Verwijderen
  2. Wat leuk Jeroen dat jij voor haar opkomt...ik vind het zo jammer die negatieve reactie's...
   Groetjes,
   Inge

   Verwijderen
  3. Ik ben wat je noemt, een lurker, iemand die altijd komt lezen, maar zelden of nooit iets reageert omdat ik vind dat hetgeen ik te zeggen heb, te weinig toegevoegde waarde heeft. Maar nu wil ik toch wel mijn verontwaardiging uiten over die jaloerse reacties hier. Wat is dat toch?? Waarom gunnen we dat niet? Ik begrijp het niet. Volgens wat ik hier al allemaal heb mogen lezen op deze blog lijkt mamavanvijf me een zeer integere en ethische madam en laat ons dat aub niet vergeten dames! En als je het niet leuk vindt, kom dan niet meer kijken. En by the way, hippeschoentjes is de maxšŸ™ŒšŸ¼ terecht dat je hen een plaatsje geeft☺️

   Verwijderen
  4. Wat een geweldige schoonbroer seg !! Ik stoor me helemaal niet aan de gesponserde blogs ! en waaw wat een keuze seg ... het is dat ik voor schoonlief al winterschoenen heb want anders wist ik waarnaartoe ;-))

   Verwijderen
  5. Ik sluit me aan bij Chantal Hongenaert. Ik plaats noooit en reactie, maar volg wel alle posts op, omdat ze juist zo zalig geschreven zijn. Tijden zijn veranderd. Blogs vormen nu eenmaal een nieuwe mogelijkheid tot reclame en je bereikt er veel mensen mee. Ik vind dat mamavanvijf zich helemaal niet moet schamen als ze af en toe een graantje meepikt. Ik kan me voorstellen dat een sponsering een leuke extra is voor een actief gezin met vijf kindjes. Iedereen moet maar eens eerlijk zijn: je zou het zelf ook aanvaarden. En misschien nog minder overdacht...onze mamavanvijf pikt er nog de dingen uit die nog bij haar eigen persoonlijkheid aanleunt. Doe zo voort Anne!

   Verwijderen
  6. ik lees hier ook graag. En ze schrijft als hobby. Geweldig doet ze het. En wat voor alle blogs telt, ik ben het ook niet altijd eens,maar iedereen is verschillend en ik neem zoals het is.
   Vind het leuk om te lezen, als moeder van 9.En een blog voor mij? NO, absolutely not! Ik ga mensen helpen, vind ik leuk. Anderen zeggen: je bent niet wijs,je bent druk genoeg. Wel de een blogt de ander doet dat.
   Please keep on going! I really enjoy your blog and stop by every day!!
   Greetings from over the ocean!!
   Wilma

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je blijft voor mij een bron van inspiratie, ondanks de samenwerkingen en ook net diegene zonder! Smaken en meningen verschillen, en daarom wordt er af en toe al eens een blogpostje overgeslagen. Maar ik blijf fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik lees een leuk stukje, en sla de regel "in samenwerking met" gewoon over :') problem solved.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heb je dan al veel keuze in de winterkleren en -schoenen? Ik dacht dat dat pas vanaf oktober kwam, maar dat zal ik verkeerd op hebben :)
  Btw, hebben ze die blauwe veterlaarsjes toevallig ook in maatje 38? ;-) Zooooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Lotte, je vindt er schoenen tot maatje 38. Wel geen idee of de veterlaars ook tot die maat gaat maar ben er zeker van dat ze je bij hippe schoentjes gaan kunnen verder helpen. grtjs Anne

   Verwijderen
  2. bij hippe schoentjes kan je ook grotere maten vinden hoor. Onze dochter van 12 met maat 40 kan er gelukkig nog steeds terecht. Al jaren onze favoriete schoenenwinkel!

   Verwijderen
 17. Je hebt groot gelijk dat je samenwerkingen aangaat met bedrijven waar jij zelf achterstaat.
  Je zou wel gek zijn om deze kansen te laten liggen.
  Ik proef toch een beetje afgunst uit voorafgaande reactie's....erg jammer...want jullie doen het juist harstikke goed....
  Ga zo door zou ik zeggen...ik lees je blogs erg graag...samenwerkingnof niet.

  Fijn Weekend,
  Inge...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mamavanvijf werd door onze blogs ondertussen een goeie vriendin van mij en als ik sommige reacties hierboven zo lees, dan vind ik ze erg kwetsend. Ik weet hoe hard ze net als ik met mijn blog haar best doet om het evenwicht te bewaren, van de honderden mails die ze krijgt voor samenwerkingen, zegt ze bijna altijd nee. Als je weet hoe hard ze werkt aan haar blog in combinatie met vijf (!) kinderen en een fulltime job, doe het haar maar eens na!!!!! Een samenwerking aangaan met een bedrijf waar je anders ook producten zou kopen, daar is dan toch helemaal niets mis mee? Doe zo voort lieve Anne, je bent een voorbeeld voor mij en vele anderen <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik had ook al gezien dat meer en meer posts, hier en op andere mamablogs, (deels) gesponsord waren en dat kan ik perfect begrijpen. Als je schoenen, fietsen, kleren, reizen,... met een fikse korting aangeboden krijgt, zou niemand van ons twijfelen, geef nu toe.
  Natuurlijk wordt de aard van een blog dan wel anders opgevat. 'Vroeger' kwam je terecht bij inspirerende huishoudens die met heel veel originaliteit de dingen beredderden, nu valt die authenticiteit voor een deel weg. Het is net die originaliteit die de blog groot heeft gemaakt en die sprankeling kan door al die samenwerkingen misschien wat anders opgevat worden. Niet getreurd wat mij betreft, zo werkt het nu eenmaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind het jammer dat sommigen mijn reactie als kwetsend en jaloers ervaren. Want dat is helemaal niet zo. Mag er dan niks gepost worden die niet helemaal positief is? Ik lees al heel lang de blogpost van mamavanvijf, ik vind dat ze een geweldig gezin heeft, een geweldig huis en dat ze er geweldig uitziet. En ik kan er zeker inkomen dat dat leuk is om dingen gesponsored te krijgen, wie zou dat niet vinden? Maar, ik persoonlijk vind het niet zo leuk als de gewone posts, en dat klopt zelfs eigenlijk ook niet helemaal. Ik vind het interessant om een review te lezen van een product. Maar ik vind het gewoon teveel.. En mamavanvijf, als jij vind dat het ok is dan moet je zeker en vast verder doen, het is jouw blog, jij bent eigen baas! Maar aangezien je een blog voor anderen schrijft dacht ik dat ik zo iets wel mocht schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooh mss moet ik jou dan eens meenemen als ik binnenkort moet gaan shoppen voor Marthe's allereerste schoentjes!!
  En lieve mama negeer alle commentaren maar het is u blog en je doet lekker wat je zelf wilt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve mamavanvijf,
  Met veel plezier lees ik altijd je blogs! Met of zonder sponsoring want die laatste vind ik soms juist super handig met een vijfde op komst. Ik krijg er weer tips en inspiratie door. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is erg boeiend om te lezen wat er allemaal geschreven wordt over de gesponsorde posts. Zelf denk ik dat iedereen een leuke post kan schrijven over een gesponsorde vakantie of over leuke laarzen die met korting worden aangeboden.Maar ik voel wel , dat daardoor, het echte leven wat je voorheen beschreef, minder in beeld is. En dat de aanbiedingen bij jullie nu de agenda bepalen. Als moeder van 4 kon ik me altijd veel voorstellen bij wat er bij jou gebeurde...en ook meeleven. Maar nu zie ik dat echte leven niet meer. De spontaniteit is weg, naar mijn idee. En als je als gezin van 5 dan in de zomerperiode wel 4 keer weg kunt, dan is voor mij de realiteit ver weg. Dat gezegd hebbende moet u natuurlijk vooral doen wat u zelf wilt...dat staat voorop. Maar de commotie zou u toch ook kunnen begrijpen als de frequentie zo omhoog gaat. veel geluk samen

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve mama van vijf....petje af voor jou. Ik lees als oma van bijna vier en mama van drie, met heel veel plezier je blog. Niemand is verplicht om het te lezen. Blijf jij gewoon op jouw eigen originele manier bloggen en geniet van je sponsors. Je bent een prachtmens.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hippe schoentjes is een topwinkel. Ik kocht er zelfs al schoenen voor mezelf, hihi :-). (en je zou gek zijn om 5 paar schoenen voor je kinderen af te slaan, zeg, wat kost dat anders?).

  BeantwoordenVerwijderen