woensdag 3 augustus 2016

Gezond tussendoortje: de wortelcake

Ik denk echt dat er ooit een tijd komt dat ik niet meer ga moeten koken :-). Elke vakantiedag begint hier namelijk met de vraag van één van mijn dochters of ze niet iets mogen klaarmaken in de keuken. Aangezien ik vind dat de kinderen het best proefondervindelijk hun grenzen kunnen verleggen, krijgen ze met andere woorden veel ruimte om te experimenteren in de keuken. Maar die weinige keren dat ze toch een lichte aarzeling in mijn stem horen, weten ze maar al te goed hoe ze mij moeten aanpakken. We zullen iets zonder suiker maken mama en we zullen alles opruimen :-). Al moet je dat alles opruimen met een grote korrel zout pakken. Ik ben ondertussen al lang niet meer verbaasd als ik tijdens het koken plots een kom met aangekoekte deegresten uit mijn kast haal, al kan er later altijd meer om lachen dan op het moment zelf :-D

Ook zin in wortelcake? Ik probeerde al verschillende recepten maar deze is mijn favoriet. Hieronder het recept. We inspireerden ons op het recept van Rens Kroes.

Ingrediënten:

150ml kokosolie
6 biologische eieren
150 ml rijstmelk
100 ml ahornsiroop
350 gr speltmeel
400 gr geraspte wortels
1tl kaneelpoeder
2tl wijsteenbakpoeder (biowinkel)
snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°. Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de eieren, rijstmelk en ahornsiroop in een kom en voeg daat de andere ingrediënten voor de taart toe. Roer goed. Vet vervolgens de taartvorm in met kokosolie, giet het mengsel erin en zet in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 60-70 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Smakelijk

7 opmerkingen:

 1. Staat al lang op mijn to-bakelijstje! Mmmmmmmmmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier wordt er ook veel gebakken door de oudste dochter. Enige voorwaarde is dat ze de keuken proper moet achterlaten en dat lukt perfect. Ze is dan ook al wat ouder dan jouw meisjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Same here :) En binnenkort komen de vriendinnetjes langs om samen iets te bakken...ambiance gegarandeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is wijsteenbakpoeder? Heb je het ook eens met gewoon bakpoeder gemaakt? Kwestie van morgen niet naar de winkel te moeten hollen. Ziet er erg lekker uit en heb dus geen tijd te verliezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is wijsteenbakpoeder? Heb je het ook eens met gewoon bakpoeder gemaakt? Kwestie van morgen niet naar de winkel te moeten hollen. Ziet er erg lekker uit en heb dus geen tijd te verliezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk ! Hier hebben we rode-biet cake gemaakt en de smaak en de kleur zijn erg leuk ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zijn deze voormiddag naar de bioplanet geweest en alle ingredienten gekocht en vervolgens deze namiddag uitgeprobeerd en het was superlekker. En zo'n fijn gevoel te weten dat het helemaal gezond is. Bedankt voor deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen