zaterdag 3 december 2016

Het recept voor de lekkerste Brusselse wafels






Wafelenbak


Nero taferelen zijn het nog net niet maar die vijf van mij kunnen wel een stevig stapeltje wafels verzetten. Al mag de bus slagroom niet ontbreken. Het recept gaat al een paar jaren mee en waar het in het begin het recept was van de Boerinnenbond heb ik dat ondertussen al zo aangepast dat je het gerust mama van vijf wafels mag noemen in plaats van Brusselse wafels  :-).

Hierbij het recept als je ze zelf eens wilt uitproberen

- 500 gram bloem
- 25 gram gist
- 300 gram gesmolten vetstof
- 1/2 l melk
- 5 eieren
- 5 gr zout
- 10 gr suiker

1. Los de gist op in 1/4 l lauw water
2. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje
3. Roer er de lauwe melk en de eieren door
4. Voeg de gist toe
5. Voeg daarna gesmolten boter toe
6. Laat het deeg op een warme plaats rijzen (bv in je oven op 45°)

Smakelijk!


6 opmerkingen:

  1. Hmm op zulke momenten wil ik ook wel een wafelijzer :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maak jij ze in je gewoon wafelijzer? of heb je een speciaal daarvoor nodig? Want dat zal de bende hier thuis ook wel lusten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Maaike, ik maak ze gewoon in een ons standaard wafelijzer. Geen idee of hier speciale ijzers voor bestaan...

      Verwijderen
  3. Is dat verse gist? Droge gist hoef je niet op te lossen veronderstel ik. Beetje keukenleek ik

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Droge gist moet eveneens opgelost worden - als je droge gist gebruikt dan neem je net de helft van verse gist

    BeantwoordenVerwijderen