dinsdag 13 februari 2018

Die lekkere gele pudding tochWie heeft er nu geen nostalgische herinneringen aan gele pudding? Is het de geur? Is het het uitlikken van de pot? Feit is dat ik gele pudding mij altijd weer terug katapulteert naar mijn jeugd ergens in de jaren 80 en 90 En dan vooral de ruzie die we maakten om de pot leeg te likken. Iets wat blijkbaar over generaties heengaat want ook hier thuis was het drummen geblazen om die vinger in de pot te steken. En dan de haat-liefde verhouding met het velleke op de pudding. Ikzelf ben dus een grote lover van het puddingvelleke :-) maar die hagelslag op pudding heb ik nooit gesnapt...serieus...puur natuur is toch echt wel het lekkerst?

Feit is wel dat de kinderen ondertussen door hebben dat pudding echt op 1,2,3 klaar is. En vooral dat ze het zelf kunnen maken. Misschien moeten we gewoon weer een puddingdag introduceren. Woensdagavond, zo na al die naschoolse activiteiten? Lijkt mij ideaal :-)


Ps: Deze post kwam er in samenwerking met Imperial. Hier lees je alles over samenwerkingen met mamavanvijf


4 opmerkingen:

 1. Toen ik klein was in de jaren 70-80-90 aten wij ELLEKEDAG gele pudding of podding! Was het niet thuis, dan was het bij mijn grootouders. Mijn moeder erfde de gewoonte al van hen! Het moet dus iets zijn dat al van voor mijnen tijd mee gaat! Mijn zus kan geen pudding meer ruiken of zien maar ik zou het ook elke dag kunnen eten. Ik maak het soms ook voor verdrietige vriendinnen die op bezoek komen en die zich alleen al door de nostaligische geur gekoesterd voelen ;-). Het is hier veel te lang geleden trouwens maar de dochter dringt er nog eens op aan om er werk op te maken dus dat ga ik nog eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig lekker hé, en hier ook pure nostalgie uit mijn eigen kindertijd. Wij maken dat toch wel wekelijks in de wintermaanden. Maarrre... Leggen jullie nooit een speculaasje op de bodem van het schaaltje vooraleer je vult ??? *Goddelijklekker*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte het op een koude dag, als ik koud was van het fietsen, in een mok, in de magnetron. Helemaal voor mezelf en dan voor het koud en stijf was, had ik het al weer op. Mmmmmm. Ik maakte het liever dan chocomelk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren ook gele pudding gemaakt voor de 2 neefjes en het nichtje die kwamen logeren want mijn kinderen lusten dat niet.Samen lekker gesmuld al dan niet velleke erop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen