woensdag 28 februari 2018

Zondagochtenden zijn voor brunches


Zondagochtenden zijn gemaakt om vrienden uit te nodigen en lekker lang te brunchen. Elke keer dat we volk over de vloer krijgen is het dan ook een uitgelezen moment om weer een paar nieuwe receptjes uit te proberen. Deze keer ging ik voor de meest simpele gezonde pannenkoeken ooit, kokos-passievrucht yoghurt en fruitsla, versgemaakt granola met de restjes zaden die ik nog liggen had, energierepen met dadels en appels en appelsien-bosbessen smoothie. Ah ja, en een grote put Nutella en witte pistolets, want als het feest is (lees als er mensen op bezoek komen) dan mag de pot op tafel en zijn de kinderen doodgelukkig.

Maar dus...echt waar, de meest simpele gezonde pannenkoeken ever die superlekker zijn....die bestaan echt! Gewoon 4 bananen, 6 eieren en een snuf kaneel in de blender gooien. Even blenden en klaar! Dus dat was exact 1 minuut werk. Dan je pan warmen en met wat ghee (of boter) invetten en je kan beginnen bakken. De pannenkoekjes zelf kan je perfect met vers fruit serveren en je mist in de verste verste geen suiker.

En als je echt op zoek bent naar een origineler cadeautje in plaats van een bloemetje, een fles wijn of chocolade, doe zoals Lobke die ons verraste met een heuse ballonnen act :-). In zijn vroeger leven was haar man namelijk nog ballonnenclown. Ik moet je zeker niet vertellen dat dit een shot in de roos was. Waar je anders een uur voor moet aanschuiven op één of andere jaarmarkt hadden we nu gewoon een clown live in onze living! Alleen is ons plafond nu bezaaid met eenzame ballonnen die nog niet direct naar beneden willen komen :-)


3 opmerkingen:

  1. Die pannenkoeken komen hier vaak op tafel! Maar dan wel ook met gemalen havermout erdoor (eerst even havermout blenderen voor je er de rest bijgooit). Een succesrecept hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je een receptje voor de repen met dadels ?

    BeantwoordenVerwijderen