zondag 17 april 2016

10 miles adventureAls je een heel jaar lang aan iedereen zit te verkondigen dat je traint voor de 10 miles van Antwerpen, zit je natuurlijk wel met een groot probleem als je ineens je kat zou sturen. Nochtans was die kat wel welkom geweest aangezien dit weekend afgeladen vol zat, we een babysitprobleem hadden en ik eigenlijk amper getraind had. Maar belofte maakt schuld dus werd een gat in de agenda gegraven (met dank aan mijn mama die taxi kon spelen voor de chiromeisjes), hadden we het geluk dat er ineens een babysit uit de lucht kwam vallen (dikke, dikke merci Lobke ) en vond ik dat ik maar wat extra op mijn tanden moest bijten omdat ik zelf niet slimmer was geweest om meer te trainen. In compagnie van papa van vijf (die mijn persoonlijke fotograaf was :-D) stonden we dan ook om 16 uur aan de startlijn om 1u en 50 minuten later over de eindmeet te lopen. En het was top buiten twee kleine details die ik misschien volgend jaar beter wil aanpakken.

1. Vergeet uw startnummer niet. Echt waar, hoe loemp kan je zijn. Gelukkig was papa van vijf zo sympathiek om mij zijn nr te geven en naast mij te blijven lopen zodat we met één nummer over de meet konden lopen. Voordeel: Aangezien ik de volle 16 kilometer Filip heette was ik de letterlijke running joke van de 10 miles (zeg nu zelf een vrouw die Filip heet, dat is toch om van over de grond te rollen van het lachen:-)) en ik kreeg ik net meer aanmoediging dan anderen :-):-)

2. Ga na 16 kilometer lopen de uitdaging niet aan of je sneller bent dan het openbaar vervoer. Onze auto stond in Zwijndrecht en bij het aankomen namen we de tram tot linkeroever en deden daar een dik half uur over omv de file. Toen we zagen hoeveel volk er na de 10 miles aan het aanschuiven was om de tram te nemen dachten we dat we sneller te voet gingen zijn...NOT...5 kilometer stappen nadat je net 16 kilometer hebt gelopen is zo hard geen goed idee en duurt langer dan een half uur!


Maar voor de rest...I'll be there again in 2017!

En nog eens dikke merci aan Decathlon voor de prima loopkledij en loopschoenen!

9 opmerkingen:

 1. Awel ... Volgend jaar loop ik ook mee! Serieus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe doet ze het, hoe doet ze het... Zet zomaar maar eventjes 5 bloedjes op de wereld (waarvan een tweeling, en ik heb hier ervaring mee) , gaat ft werken en loopt nog zomaar eventjes de 10 miles mee. Het moet zijn dat je kids je energie geven ipv vragen. Dikke proficiat met je prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proficiat alvast met de 10 miles, alsook met de super blog! Toch stel ik mij soms de vraag hoe je alles klaar gestoomd krijgt... Zelf heb ik 3 kids, werk ook voltijds maar de weekends zijn écht nog vol met boodschappen doen, poetsen, strijken (ook al heb ik tweewekelijks 4u hulp). Of wordt alles bij jullie uitbesteed? Mag ik vragen aan hoeveel uren hulp jullie dan zitten per week voor dit alles? Want over die praktische kant van alles komt er toch bitter weinig aan bod op de blog... nu, is misschien ook niet de leukste kant ;-)

   Verwijderen
 3. Oh wat een heerlijk verhaal! Wij hebben gisteren veel lol om dit verhaal gehad:
  https://www.facebook.com/rblsportswear/posts/839038462872520:0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, knap gedaan!
  met mijn conditie durf ik er voorlopig niet aan denken om met de 10 miles mee te doen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen