donderdag 21 april 2016

Creatieve brooddozen

Mijn 3 oudste dochters hebben alledrie een pinterestaccount waar ze lustig al hun meisjesdromen op pinnen en bij het bekijken van hun account viel het mij op hoeveel foto's ze niet gepind hadden van originele lunchboxen. Ik ben nogal een chaotische mama die met 101 dingen bezig is waardoor de kinderen soms heel hard hun plannen moeten trekken maar zo af en toe kan ik ineens een zot idee krijgen om mijn kinderen een übershot 'allerzoetste mamazorg' te geven. En was mijn plan dus om de kids op een blauwe donderdag te verrassen met een origineel gevulde lunchbox.
Gelukkig had ik genoeg groentjes, eieren, fruit en brood in huis en met de hulp van de allerliefste en hoogzwangere tante Nie vulden en versierden we 's avonds 5 bentoboxen voor de volgende ochtend. De kinderen waren over the moon toen ze hun brooddoosjes zagen, ik had gescoord :-). Al heb ik zeker 10 keer gewaarschuwd voor tandenstoker-alarm. Geen zin om de volgende dag richting spoed te tsjeesen met een kind met een geperforeerde slokdarm ofzo.   

Ter info: Je vindt deze leuke bentoboxen op deze website 

16 opmerkingen:

 1. Heerlijke brooddozen! Ik zou ook nog wel zo eens verrast willen worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOohhh gewéldig! En ik ken het om met 101 dingen tegelijk bezig te zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, fun verzekerd, allicht langs beide kanten ;-)
  wat deed je met de 'restjes'?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best. mom . ever!
  Als juf zou ik staan kwijlen bij zo'n brooddoos. Ik hoop later ook af en toe mijn tijd te nemen om zo'n leuke brooddoos samen te stellen, eet ook leuker. Altijd jammer van die rare restjes. Met 1 kindje, kan je die zelf even opeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk! Je vindt bij Koizol heel leuke prikkers als alternatief voor de tandenstokers. ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer trommels dan een gemiddeld huishouden, maar nu ook meer dan gemiddeld veel kusjes!

  Die paddestoelen zijn allerschattigst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een feestje! Ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh mooi!! En lekker.
  Hier willen ze allemaal alleen boterhammen mee......met èlke dag hetzelfde!! Vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. he, een vraagje, die couscous met wat is die gemaakt? groetjes melissa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zeg! Maar eh... wel een hoop werk. Mijn drie bloedjes krijgen gewoon een met kaas of ham belegde boterham in een trommeltje mee. Ben ik net op tijd klaar meestal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super!! Ik zie me dit 's morgens niet doen, maar voor moederdag mogen de mama's komen picniccen met de klas maar we "mogen" zelf voor de picnic zorgen en nu heb ik wel een ideetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik was al superlang op zoek naar een brooddoos met twee vakjes voor als de zoon naar school gaat in september. Bedankt voor de tip! En erg leuk, die bentoboxen. Wil ik zeker ook eens proberen op een blauwe donderdag. :-)

  BeantwoordenVerwijderen