dinsdag 19 april 2016

Foodpairing met koelkastrestjes


Snelle lunches...ik ben er stilletjes aan een krak in aan het worden. Het is van te moeten want met mijn agenda is het alternatief anders vaak de lunch overslaan of nog erger...snacken. Gelukkig ben ik nogal fan van foodpairing met koelkastrestjes en ben ik er op getraind om altijd een paar 'redders-in-nood' in de koelkast te hebben liggen zoals een blok halloumi. (vacuüm verpakt blijft dit soms een jaar goed!). Deze vaste vrij zoutige kaas kan je bakken en past perfect bij het zuur/zoete van pink lady appels, nog een restje witloof voor een krokante beet, aardbeitjes voor een fisse touch, en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn om af te werken. Ik had ook nog een restje tuinkers liggen, van één of ander knutselwerkje van de kinderen dat nog op de vensterbank stond, dat ik erboven op heb gezwierd en hop in welgeteld 4 minuten is je supersnelle, healthy en vooral lekkere lunch klaar.
Laat het jullie smaken!

2 opmerkingen: