maandag 28 maart 2016

Over leesbeesten en leeshoekjes


Boeken, ik ben er al van kindsbeen gek van. Het kon dus niet anders dan dat een deel van mijn 'geef-mij-een-boek-en-ik-ben-even-van-de-wereld- genen' ook bij mijn kinderen terechtgekomen zijn. En inderdaad, ondanks de druk van de Ipad, Playstation en de TV gebeurt het wel eens dat de magie van het boek wint. Gelukkig heeft ons huis meer dan genoeg hoekjes en kantjes...want bij een goed boek hoort natuurlijk een leuke leesplek. Hieronder de top 3 van onze favoriete kinderboeken die van dit moment.

Harry Potter reeks van JK Rowling
GVR en alle andere klassiekers van Roald Dahl
Het raadsel van alles wat leeft van Jean Paul Schutten

Benieuwd wat jullie top 3 lijstje is :-)

16 opmerkingen:

 1. De boeken van circus Patz zijn we nu aan het lezen. Erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop echt dat ze de vibe hier ook overnemen! Tot voor de Kids was ik een fervent lezer, nu maak ik er de tijd bijna niet voor...ik wou net vragen naar een tip om ze te stimuleren maar zien lezen is meer lezen waarschijnlijk ;-) note to self: meer lezen, make time!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, lezende kinderen. En wat een heerlijke mooie plekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kinderen zijn ook boekenkinderen. Overal, tot in bed toe, vind ik boeken terug. Momenteel zijn ze aan Harry Potter en aan Dummy de mummie bezig. En de boomhut met tal van verdiepen. Recent zit ik op Facebook bij een lokale ruilgroep en vind ik er regelmatig voor een appel en een ei (letterlijk) leuke boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk als je dat de kinderen meegeeft. Wij deden dat ook bij speciale gelegenheden. En het mooiste vond ik de boefjes van hun vader weer voor te lezen aan de kleinkinderen. Zo deden zij het pas nog aan een klein nichtje die op visite was. Daar word je blij van

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lezende kinders zijn zalig. Ik heb er ook zo een paar.
  Harry Potter hebben ze allen gelezen en ook De Grijze jager (oudste kinderen). Voor de jeugd dan weer Twilight en zo.
  Torak en de wolf is ook goed. Dat zijn allemaal series.
  Voor de jongste kinderen: Geronimo, Florian ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met allemaal beelddenkers in huis worden hier niet echt boeken verslonden maar de reeksen van Geronimo Stilton en Het leven van een loser (Jeff Kinney) werden wel gesmaakt. Ook de reeks van de Warror Cats (Erin Hunter) is een blijver

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is het nog vooral voorlezen, maar ik verlang zò tot onze oudste volgend jaar in het eerste leerjaar zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lezen is zalig, zowel in je eentje als samen... we hebben ook nog zo'n lekker ouderwetse schommelstoel in de slaapkamer van Giel, heerlijk om daar samen het ene na het andere boekje te lezen.

  Voor mijn kleuter nog heel andere boekjes, ik schreef pas nog een blogberichtje met onze favoriete peuter/kleuterboeken en boekenactiviteiten buitenshuis :) http://lunatiek.blogspot.be/2016/03/speeltijd-lezen-is-leuk.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kinderen hebben dit ook gelukkig van mij gekregen,lezen,even weg van de wereld en vertoeven tussen de personages,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och hier zowat hetzelfde: momenteel lees ik Harry Potter voor voor het slapen gaan ( ik hou erg van lezen , maar weiger dingen voor te lezen die ik zelf niet leuk vind zoals daar zijn K3-toestanden). Mijn dochter leest momenteel zelf de boeken van Roald Dahl, mijn zoon leest momenteel stripverhalen voor eerste lezertjes :-). Het raadsel van alles wat leeft ligt hier ook maar is momenteel niet zo n succes. Mijn man en ik houden allebei van boeken,wekelijks komt hier wel een 'nieuw' boek ( vaak ook kringloopvonsten) binnen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat mijn kids het later ook nog leuk gaan vinden, ik geniet nog altijd van een goed boek. voorlopig zijn het nog fijne kleuterboeken maar Roald Dahl en Harry Potter liggen hier ook te wachten :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben net op de blog 16 boeken weggegeven naar aanleiding van de Jeugdboekenweek. Jullie hebben ook een massa boeken, zo te zien op de foto's. Heerlijk toch om ze zo te zien wegdromen in een boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alles van Dirk Bracke toen ik ouders was dan 12 en daarvoor de boeken van Roald Dahl, Griezelstate en nog VEEEL meer. Ik at boeken op volgens mij. Ik las ze in 1 trek uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dochter van 7 is fan van good old Marc De Bel en Annie MG Schmidt. Maar ook Tiny kan haar wel bekoren, want "die mag al zoveel dingen waar ze eigenlijk veel te klein voor is" ;)

  BeantwoordenVerwijderen