dinsdag 8 maart 2016

Portugal is on my list






































Voor mij waren de Algarven tot vorig weekend onbekend terrein. Maar na 3 dagen intensief de streek te ontdekken voel ik mij ondertussen al een halve pro :-). Ik stond dan ook volledig in follow mood (en omg...wat kan dit geweldig zijn) en heb het programma op mij laten afkomen terwijl mijn enigste zorg eruit bestond om mijn mindfulness capaciteiten te gaan opdiepen en keihard in-the-moment te leven. En ok, ook te zorgen dat de overvloedige wijn niet teveel naar mijn hoofd steeg :-). De focus van het programma lag namelijk op de culinaire hoogtepunten van de streek (dat is dan het voordeel om ook een paar foodbloggers in je gezelschap te hebben :-)) en de kindvriendelijkheid van de Algarven.
Hieronder vind je de hoogtepunten van het programma moest je ook zin hebben gekregen om deze lekker warme en niet te dure streek te ontdekken. (latte's voor 1 euro, iemand? :-))

Je kan vanuit Faro verschillende boottripjes boeken. Je kan gaan vogelspotten, dolfijnen kijken, authentieke vissersdorpen bezoeken, kraakverse oesters degusteren en zelf een moonlight boottrip boeken.
Voor mij persoonlijk het hoogtepunt van deze driedaagse trip. Zalig om met de zon op je gezicht en de wind in je haren te genieten van al moois dat de zee te bieden heeft.

Niet dat ik hier al enige evaring mee had maar na een korte introductie en de begeleiding van ervaren lesgevers kan je na een half uurtje al een mooie wandeling maken in de bossen.
Ze organiseren tijdens het hoogseizoen ook ponykampen voor de kinderen en als je goed kan paardrijden mag je er alleen op uit met een paard.

Cataplana is een traditioneel gerecht van de Algarve en je kan je inschrijven voor een kookworkshop om te leren hoe je deze gezonde zeevruchtenschotel moet klaarmaken om het daarna samen met je gezelschap te veroberen.

De Algarven hebben ook heel wat wijndomeinen met de mogelijkheid om wijn te proeven en aan te kopen. Ikzelf ben niet echt bezig met details over welke wijn of welk jaartal...maar een zonnige wijngaard met een leuk gezelschap en een lekker fris wit wijntje geeft wel direct een instant vakantiegevoel:-)

En als je zin hebt om culinaire hoogtepunten te beleven dan vind je op de site van Quinta do lago een hele lijst van restaurants in de de streek die meer dan de moeite waard zijn.

Met andere woorden, als je eens iets anders wil doen dan Spanje of Frankrijk dan zijn de ALgarven in Portugal zeker een aanrader. En ook al zijn de Algarven best toeristisch, je vindt nog authentieke pareltjes.
Sowieso staat Portugal bij ons nog op onze bucketlist om samen met de kinderen via een roadtrip te ontdekken. Keep you posted :-)

En als jullie op zoek zijn naar een kindvriendelijk familiehotel check dan zeker de site van Martinhal Family hotels


5 opmerkingen:

  1. Oh wat een heerlijke fotos! Ik geniet even keihard met je mee! Alleen dat zonder die wijn. jammerr! haha! -x- Mama van dijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mijn hart verloren aan Portugal sinds we er een zestal jaar geleden een rondreis maakten. Toen nog zonder kinderen, maar het voel mij toen al op hoe kindvriendelijk het er was. Eigenlijk eerder, hoe vriendelijk iedereen er was, en wat een mooie natuur, en wat een lekker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hej An, Wij zijn vorige zomer nog door Portugal getrokken met de mobilhome. Héééél mooi he, Faro, Tavira, Albureira...en zo'n mooi weer altijd! Ik wil ook zo terug...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste An,
    Wij gaan in juni dit jaar ook naar de algarve (mijn vriend en ik; en onze dochter van bijna 3. We verblijven in de buurt van Abureira.
    Mijn vriend is een ervaren ruiter en zou wel fijn zijn als hij daar kan gaan paardrijden... ik lees dat je er mogelijks ook alleen op uit mag.
    HEb je een goed adresje?
    Met vriendelijke groet
    Katrien (en matthias)

    BeantwoordenVerwijderen