zondag 10 april 2016

Relax mama in de keuken





Voor alle mama's die niet meer weten wat klaargemaakt voor hun kroost is er nu een fantastisch boek uitgebracht door uitgeverij snor. Relax mama in de keuken waar de auteur Elsbeth Teeling het lumineuze idee had om de krachten te bundelen en aan 50 moeders hun succesrecept te vragen. En je merkt duidelijk aan de recepten dat het niet voor niets succesrecepten zijn. Ze zijn snel klaar, lekker, simpel en de kinderen smullen ervan. Tussen de recepten door geeft ze nog een hele reeks tips om het gezellig te houden aan tafel, bord leeg te eten en kinderen smaken te leren kennen. Ik maakte al verschillende gerechten klaar en mijn favorieten zijn deze quiche met prei en champignons, de tabouleh met zalm en de quinoasalade met citroenkip.

En om jullie al een voorsmaakje te geven: hieronder het supersimpele en lekkere recept van de quiche met prei en champignons.

Ingrediënten:

- 3el olijfolie
- 3 preistengels, in ringen
- 2 gehakte lookteentjes
- verse tijm
- 500 gr champignons (wij gebruikten een mix van verschillende soorten)
- bladerdeeg
- 100 gr pittig belegen kaas
- handvol rucola

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 210°C. 

- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4-5 minuten tot de    prei zacht is. Voeg tijm, zout en peper toe. Schep de prei op een bord.

- Verwarm de rest van de olie en bak de champignons met de look, tijm, zout en peper. Laat de champignons goed uitlekken

- Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Verdeel de prei over het deeg, schep de champignons erop en verdeel er de kaas over. 

- Schuif de taart in de oven en laat 20 minuten bakken op 210 graden.  

- Strooi er net voor het serveren wat rucola over.

Smakelijk


3 opmerkingen:

  1. Nu kom ik natuurlijk wel heel erg in de verleiding ;-). Al ben ik al heel relax in de keuken. Het kan altijd beter...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat hier nu in de oven, bedankt voor de tip. Benieuwd of dit er in gaat gaan bij mijn moeilijke eters...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat gaat mij smaken! Maar ik weet wel zeker dat er hier geen enkel kind in huis 1 hap van wil nemen :)

    BeantwoordenVerwijderen