vrijdag 23 september 2016

Gooi eens schillen in de je wasmachine
Het was vooral uit nieuwsgierigheid dat ik maar al te graag de uitdaging aanging om de wasproducten van Seepje gedurende 3 maanden te testen. Wassen met schillen? Nooit gedacht dat dit überhaupt mogelijk was. Maar het is dus wel degelijk een optie, de Sapindus Mukorossi vrucht meer bepaald heeft één of andere superschil die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afgeeft. De vrucht zelf komt uit Nepal. En moest het ecologische aspect u niet voldoende overtuigen misschien wel het sociale aspect want de productie is volledig fairtrade. 

Hoe werkt het?
Je voegt 3 schillen bij je wasgoed samen met etherische oliën en je laat je machine de was doen...dat is al. En ik moet toegeven dat ik geen verschil zie met traditioneel wasmiddel. De schillen kan je tot 3x gebruiken wat maakt dat je met een pakje van 7,95 euro toch 30x kunt wassen. Als je dan weet dat niet alleen je kleren terug schoon wast maar ook de wereld een klein beetje schoner wordt dan ben ik met plezier ambassadeur . Het enige nadeel is dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Maar ik veronderstel dat ze daar heel hard aan het werken zijn.   

Meer info nodig? Hier kan je er alles over lezen. En nu mijn 3 testmaanden voorbij zijn koop ik met plezier Seepje om mijn was te doen! En jongens van Seepje, doe vooral zo verder!  


20 opmerkingen:

 1. sorry voor de kritische noot, maar iets dat van de andere kant van de wereld moet komen laat ook zo zijn ecologische voetdruk achter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volledig terechte opmerking...maar is al beter denk ik dan dan de meeste conventionele producten die ook vaak van de andere kant van de wereld komen...en niet ecologisch zijn of fairtrade...

   Verwijderen
 2. Steek jij ze er los in? om nadien te gaan zoeken? Of steek je ze in een zakje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Het nadeel vind ik is net zoals met azijn wassen dat er geen 'schoon geur' aan de was zit. Maar de conventionele waspoeder blijft dan ook rommel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik ze ook met etherische olie (in het bakje van de wasverzachter ) en dat geeft een heel frisse geur aan de was. Alleen voor mijn witte was ben ik niet zo overtuigd, maar al de rest lukt super.

   Verwijderen
 4. Tof, en je kan er dan ook nog eens je haar mee wassen (volgens mij).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moeilijk om over de hele lijn goed te doen hé: fair trade is super, jammer voor de ecologische voetafdruk. Heb de noten jaren ook gebruikt en ben nu overgeschakeld op sodakristallen... spotgoedkoop en een goed resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar hoe ruikt dat dan? Ik vind het erg belangrijk dat mijn verse wasjes lekker fris ruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn etherische oliën bij waarvan je een paar druppels in je wasbakje moet druppelen

   Verwijderen
 7. Ik heb ook een hele tijd wasnoten gebruikt. Maar ik vond dat (vooral de witte) de was er na een tijd grauw uit begon te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak nu al bijna 2 jaar mijn wasmiddel zelf met marseillevlokken. Ecologisch en nog veel goedkoper... Bovendien komt marseillezeep gewoon uit Frankrijk en hoeft niet met een vliegtuig aangevoerd worden... dat is pas ecologisch!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wasnoten. Ook geprobeerd. En nooit meer. Echt niet oke. En het legt een film in je trommel. Neen, nooit meer .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. A oei, dat was hier niet het geval...was best tevreden met het resultaat.

   Verwijderen
 10. I loooove de 'dots & stripes' op je machine. Is dat geschilderd of met stickers of ...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, dit zijn stickers. Ik maakte er ooit een dik jaar geleden een blog over.

   grtjs

   Anne

   Verwijderen
 11. Ik gebruik het vloeibaar wasmiddel van Seepje. Het handige is dat daar direct een geurtje bij zit (maar veel minder hard/chemisch als conventioneel wasmiddel), en gewoon te gebruiken is zoals je gewoon bent. Ik bestelde tot voor kort gewoon rechtstreeks bij Seepje in grote hoeveelheden, maar sinds kort ook gewoon te kopen in een (kleren!)winkel in Aalst! Top dus!

  BeantwoordenVerwijderen