zondag 18 september 2016

Tips and tricks voor een weekendje Wenen
Wenen, de stad van de klassieke muziek, de koffiehuizen, Mozartkugeln en Gustav Klimt. Een stad vol tegenstellingen...met prachtige barokke gebouwen maar evenzeer een levendige underground scene. Een stad ook waar de tijd is blijven stilstaan, soms eens in de jaren 70, een andere keer in de begin jaren 1900. Heel authentiek en verrassend. Wij bezochten de stad met een Vespa die je op verschillende plaatsen in de stad kunt huren voor een luttele 19 euro per dag. Een ideale oplossing om de stad op een goedkope, snelle en flexibele manier te ontdekken, zeker als je het weer een beetje meezit.
Overnachten deden we in het hotel Daniel. Supercool hotel en een absolute aanrader! Zoveel meer dan een hotel ook. Ik hou ervan om ergens te komen waar het hele verhaal klopt. Van de bijen op het dak tot kakelverse eieren bij het ontbijt en de ecologische shampoo op je kamer. Naast de toeristische attracties, die wij eerder links hebben laten liggen, is de wijk Neubau de place to go. Dit is de hippe buurt van Wenen en het gehalte hipsters en mannen met baarden is hier zeer hoog :-D. Mijn favoriete adresjes waren Café Phill, een café annex boekenwinkel en Strandbar Herman aan de oevers van de Donau. Moest je ooit in de zomer gaan is ook de Badboot een supercoole place to be. En last but not least...ook een klassiek concert bijwonen in één van de prachtige concertgebouwen van de stad was een belevenis. Weer een vinkje meer op die bucketlist van mij :-)

Toevallig ook naar Wenen binnenkort? Via deze link kan je alle adresjes die wij aandeden gratis downloaden via google maps. Veel plezier alvast!

FYI: deze post kwam er in samenwerking met Srprs.me  gespecialiseerd in verrassingsreizen.    

5 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! En wat leuk dat je zo'n Google Maps kaartje kan delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig hou je uw koffie 'met de pink omhoog' drinkt. :)
  Zo op een vespa de stad herkennen lijkt mij zoveel leuker dan te voet of het openbaar vervoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stad. Ik bezocht hem met een peuter en dan kan je wel niet alles doen zoals je wil (vb concerten bijwonen) maar 't was heel tof. Maar we zullen nog eens zonder kinderen moeten terugkomen zoals jullie deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk, wij gingen 2 jaar geleden naar Wenen. Eigenlijk grappig om te zien hoe iedereen andere plekjes in de stad ontdekt, er is daar gewoon zoveel te ontdekken. Steden vind ik meestal niet zo leuk, maar deze is zeker een uitzondering.

  BeantwoordenVerwijderen