dinsdag 14 februari 2012

Als een gestresseerde sardine in blik

Dat is zo ongeveer hoe ik mij nu voel. Want we staan voor de ongelooflijke uitdaging om ons hele hebben en houden voor één week wintersport samen met ons hele gezin in de auto te krijgen. In de veronderstelling dat er überhaupt valiezen zullen zijn want ook die moet ik nog inpakken. En dat ik nog in de winkel geraak om zonnecrème te kopen en dat ik nog even langs de dokter kan langsgaan voor het loopoortje van ons Fee en dat ik de pasjes van de kinderen nog afhaal op het gemeentehuis en dat ik mijn geleende ski-jas nog ergens tussendoor terugkrijg en dat allemaal tussen de gewone mallemolen van werk, school en huishouden door. AAAAaaarrggh. Normaal ben ik de rust zelve maar een week voor mijn congé verander ik in een ongelooflijk stressssssssssskonijn. En dus zou ik de wijze raad die ik al zo dikwijls heb gehoord beter ter harte nemen. De volgende keer neem ik de week voor ons vertek een dagje verlof. Alhoewel dat ik denk dat het zelfs dan nog weinigen gegeven is om stressloos op vakantie te vertekken.


Maar kijk ergens heb ik ooit een boek over mindfullnes gelezen en het enige dat ik daaruit heb onthouden is dat je op de grootste stressmomenten beter even afstand neemt van de situatie en er eens heel hard mee lacht. Dus dat is bij deze hetgeen ik nu ga doen :-)

14 opmerkingen:

 1. Succes, het komt vast goed en wordt hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kan me voorstellen dat dit voor stress zorgt, op reis gaan met kinderen is niet niks en al zeker de voorbereidingen zijn stresserend. Succes ermee en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt wel in orde, zeker na je ermee-lachen-van-op-een-afstand-moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even een paar keer diep ademhalen, alles ordenen in je hoofd en dan gewoon "doen" ... Weet je, als je elke dag 5 kinderen kunt opvoeden ... dan is dit toch een fluitje van een cent ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar als je dan eenmaal in de auto zit......Kan het grote genieten beginnen.
  (en weet het lukt je uiteindelijk altijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan moet zo'n vakantie toch wel heel leuk zijn, om zoveel stress waard te zijn! Blijf je dan niet liever thuis?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet van je vakantie, zonder te veel stress. Ik heb je trouwens 'n Award gegeven. Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoop dat je een fijne vakantie hebt, heerlijk in de sneeuw! Ik lees je al heel lang, nu wilde ikik je een award geven, maar je hebt net te veel volgers:) en nu weer een erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amaai zeg, ik hoop dat je nu geniet ze :) Ik heb je ook een awardje gegeven, als beloning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo!

  Via de mamablogs ben ik hier op je mooie blog terecht gekomen.

  Op mijn blog staat een verrassing voor je… Ik heb je een Versatile Blogger Award mogen geven voor je creatieve & gezellige blog.

  Gefeliciteerd!

  Kijk maar eens voor meer informatie op http://www.studiozakka.blogspot.com

  Als je het leuk vindt mag je de Versatile Blogger Award kopieren naar jouw blog en weer doorgeven aan vijf anderen.

  Groetjes,
  Rosalie (tante Pollewopje)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het regent hier awards ...
  Een award ... speciaal voor jou: http://blog.vierenveertig.be/2012/02/24/een-liebster-award/

  BeantwoordenVerwijderen