donderdag 8 november 2012

Boekenfan

Spijtig genoeg zijn we dit jaar niet op de boekenbeurs geraakt. Mijne portemonee denkt daar waarschijnlijk anders over :-) maar ikzelf kan echt genieten om te snuisteren tussen al die nieuwe titels. Met resultaat want als ik zie hoeveel kinderboekjes wij hier in huis hebben kunnen we bijna zelf een boekenbeurs organiseren:-). Alhoewel het wel opvalt dat het vooral kleuterboekjes zijn en dat terwijl Kato en Lola toch al eerste lezertjes zijn. Daarom mijn vraag voor jullie: 'Welke titels raden jullie aan voor 6 plussertjes om voor te lezen of zelf te lezen'. Zo kan ik mij al een beetje voorbereiden op de cadeautjes die er zullen aankomen met de sint en de feestdagen.

Mijn favorieten van dit moment zijn

De serie van de gouden boekjes. Heerlijk retro en leuke verhaaltjes.
Al de boekjes van Kathleen Amant. Ideaal van lengte om voor te lezen voor het slapen gaan.
De boeken van de hand van Joëlle Jolivet . Onder andere het grote beestenboek en 365 pinguins.

22 opmerkingen:

 1. Wow, wat een geweldige boekenkast hebben jullie! Ik kan je niet echt verder helpen met aanraders, maar je kan eens bij de bibliotheek gaan kijken en dan kunnen ze zelf kiezen wat ze leuk vinden. Gratis, dus als de boeken niet in de smaak vallen, is dat niet erg, en als ze iets leuk vinden, kan je het nog gaan kopen he.
  En nogmaals± ik word helemaal jaloers op die boeken van jou kinderen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Vos en haas' is een leuke. Die volgt de AVI-niveaus en wordt dus beetje bij beetje moeilijker. Ideaal om zelf lezen en voorlezen af te wisselen. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig, al die boekjes !! Wij zijn hier ook zo fan van de boekjes van Kathleen Amant. Mijn oudste dochter is 5, dus de leesboekjes zijn pas voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, hier nog te jong dus geen tips maar ga wel bij jouw tips kijken. Grote leesfanaat hier, nu al!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zou jij de boeken van Pieter Gaudesaboos ook tof vinden. Zoek maar eens op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een collectie! Ik ben zelf dol op de boeken van dr. Seuss. Ik kan er niets aan doen maar tijdens het voorlezen word ik altijd zelf een beetje moe, behalve bij deze dan! De rijmvorm, prachtige tekeningen en die humor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In die boekenkast van jou zou ik ook wel eens willen neuzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh een fijne boekjes hebben jullie <3

  Liefs,
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh, wij hebben ook zoveel boeken. Hier zijn de boeken van foeksia de miniheks helemaal te gek nu, van Paul van Loon. Vanaf 7 is Dolfje weerwolfje ook erg leuk (al lees ik dat al met mijn twee bijna 6-jarigen) en we beleven altijd veel plezier aan alles van Astrid Lindgren: Pippi, Madieke, Karlson van het dak. En we lezen nu Orla de kikkerslikker van Ole Kirkegaard (ook al een oudje). En alles van Annie M.G. natuurlijk: Otje, Ibbeltje, Pluk van de petteflet.
  Ooh, en die 365 pinguins vinden ze hier ook echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto's.. Wilde ik toch even melden :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben een echte A.M.G.Schmidt-fan. Mijn vader las er ons uit voor, later lazen we ze zelf en nog later las ik ze weer voor aan mijn kroost. De verhaaltjes van Jip en Janneke zijn zo heerlijk om voor te lezen, en ook Pluk van de Petteflet vond ik super. Ondertussen zijn mijn 4 jongens volwassen (oudste 29 en jongste bijna 21), dus ik ben niet meer zo bij met kinderboeken.
  Groetjes en veel voorleesplezier! Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hanna Kraan, alles van de Boze Heks. Hilarisch en tijdloos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben hier ook verschillende boeken van vos en haas. Lang uit voorgelezen, maar nu kan hij onderhand zelf beginnen lezen.
  Foeksia de miniheks is ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey, ik ben een juf van het tweede leerjaar en uit ervaring weet ik dat ALLE boeken van "de boze heks" van Hanna Kraan absolute toppers zijn! Ze zijn wel om voor te lezen. Het zelf lezen begint van het vierde leerjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tiny (lekker retro uit mijne tijd).
  Annie M G Smidt
  Pietje Puk (of is dit voor latere leeftijd?)

  Voor de rest ben ik eigenlijk nog niet mee met mijn 2 peutertjes in huis.
  Maar deze las ik graag toen ik klein was.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh De Gouden Boekjes zijn zo leuk! Als kind was ik helemaal verslingerd aan Poes Pinkie! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben hevige fan van Tiny en merk dat mijn dochter daarin mijn genen heeft geërfd :-)
  Kathleen Amant is inderdaad ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De Boze Heks! Met stip. Domper, Krik en Melle zijn ook leuk (allebei series van Hanna Kraan). Mijn balletdochter leest graag de Pip-balletboekjes (maar dat zijn makkelijke boekjes, dus die zijn al snel geen uitdaging meer). Alles van Astrid Lindgren, maar voor jongere kinderen vooral Pippi Langkous en De kinderen van Bolderburen. De Madelief-boeken van Guus Kuijer! En... (kan nog wel even doorgaan zo). Succes!

  Sacha (zolderwerk.les-bastides.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zelf-lees-boeken? Onze dochter van 9 en zoon van 7 werden heuse leesbeesten door de reeks van Vos en Haas. We vinden ze zelf ook heerlijk en het waren de eerste boeken die ze zelf lazen, letter voor letter, woord voor woord, zin voor zin...een genot!
  (veel fijner dan absurde zinnen in avi-boeken als "de buik van oom is dik" enzovoort...dankjewel :)
  Hier ook een huis vol lezers en dito boekenkasten en manden...wij vinden het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo mama van vijf.
  Ik ben nieuw in blogland en ook een mama van vijf ( eigenlijk acht, maar daar zitten drie pleegkindertjes tussen). net als jij ben ik ook een absolute boekenfan. Mijn voorliefde gaat uit naar prentenboeken en qua zelf-lees-boeken vind ik de boeken van Vos en Haas echt wel een topper ( ook al door de leuke illustraties natuurlijk )

  BeantwoordenVerwijderen
 21. vos en haas zijn toppers! kunnen ze tussendoor zelf al stukjes van meelezen
  pluk en otje van annie mg schmidt
  zaaaalig om uit voor te lezen
  eentje uit de oude doos (toch als ge zo'n ouw doos als ik ben: met de maan als schuitje van mariette van halewijn)
  ook voor kleuters, maar de "groten" vinden die toch ook super:
  hennie de heks
  roald dahl!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een feest al die leuke boekjes. Ik hou vooral van de gouden boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen