zondag 17 november 2013

The biggest cooking event








Dit weekend kreeg ik de kans om met ons Kato deel te nemen aan 'the biggest cooking event for kids' georganiseerd door Delhaize. Onze eigen editie van junior masterchef zeg maar:-). En hoe gemakkelijk kan het zijn...alle ingrediënten stonden mooi afgemeten klaar, we mochten werken met topmateriaal en er stond een legertje sous-chefs klaar om de afwas te doen. Het enige wat ik moest doen was in de gaten houden dat Kato niet in haar vingers sneed. Voor de rest was het genieten om mijn dochter vol trots haar eerste maaltijd te zien bereiden, dat buiten de geschifte saus perfect gelukt was. Wat wil je ook als Wout Bru himself alles mooi stap voor stap uitlegt...dan letten zelf alle mama's goed op :-)

De gerechtjes die Kato klaarmaakte waren

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum (2pers)

Ingrediënten:

  • vaste tomaten
  • 10 kersttomaatjes
  • 50 cl sinaasappelsap
  • 2 kippenfilets
  • 20 cl eiwit
  • 1 pakje Panco 200 gr (japans paneermeel)
  • 3 eieren
  • 2 el mosterd
  • 10 cl xeres azijn
  • 50 cl druivenpitolie
  • 2 bosjes verse basilicum
  • dragon
  • 30 gr suiker 
  • peper en zout
Dompel alles tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water.
Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi ze met suiker, peper, zout en giet er een beetje olijfolie over. Konfijt ze vervolgens 1 uur in een voorverwarmde oven
Smelt 30 gr suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in. Haal de kersttomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen
Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje per en zout, de xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe
Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor. Bedek ze daarna met panco.
Frituur de stukken kip in een frituurpan
Afwerking: Werk het bord af met enkele blaadjes sla, zoetzure tomaatjes en lepel er wat vinaigrette over.

Pannenkoeken met appeltjes (2 pers)

Ingrediënten:

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 50 cl melk
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 snuifje zout
  • 2 appels
Giet de bloem in de kom, maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren, de suiker, e vanillesuiker , het zout en de vloeibare boter in. Meng en doe er langzaam de melk bij terwijl je blijft roeren tot een glad papje. Laat rusten.
Schil de appels en snij in stukjes.
Smelt de boter en laat de suiker karamelliseren en leg er vervolgens de appelschijfjes in.
Giet er een goeie pollepel deeg op en laat kleuren. Draai om en wanneer de onderkant mooi gekleurd is en laat nu de bovenkant kleuren.
Laat de pannenkoek op een bord glijden en werk af met bloemsuiker.

13 opmerkingen:

  1. Harstikke leuk om samen met je dochter een kook workshop te volgen.
    Het ziet er lekker uit.

    Fijne Avond,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. quality time ten top! Super!

    mamasoet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hartstikke leuk om dit te doen en mee te maken. En heb je nu een topkok in de dop?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waaw! Dit is de MAX! Zie hoe fier je dochter straalt! (mama ongetwijfeld ook!)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk! en amaai ik zou nogal opletten als de Wout iets komt expliqueren! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wauw te gek zeg! wat een mooie foto's ervan!

    BeantwoordenVerwijderen