dinsdag 13 oktober 2015

Over de dag dat ik de eerste keer aandacht schonk aan mijn autobanden


Autobanden...verder dan dat een essentieel onderdeel van een wagen was had ik nog nooit gedacht. Mijn auto reed en ik had wist waar ik het nummer van de pechdienst kon vinden. Dus waarom zou ik er verder aandacht aan besteden. Tot ik op een doordeweekse dag telefoon kreeg van Goodyear, een bandenproducent, of ik samen met 5 andere internationale bloggers zin had om eens te testen welke impact banden kunnen hebben op veiligheid van een auto.

Na mijn eerste lachbui, ik? autobanden testen? euh, jullie weten toch waarover mijn blog gaat? snapte ik waar ze naartoe wouden, want als mama (en papa natuurlijk) ben je toch heel hard bezig met safety en heel veel mensen beseffen niet wat een verschil een kwalitatieve autband kan maken op die veiligheid. Je kan je zelfs afvragen waarom je zoveel geld zou investeren in het veiligste autostoeltje als je omwille van je versleten/onaangepaste banden bij een regen/ijzelbui uit de bocht vliegt.

Dus zei ik ja, ik kom mee. Ik nam 2 dagen verlof op mijn werk, regelde babysits en weet ik veel wat nog allemaal en maakte mijn valies om naar Luxemburg af te reizen, waar we eerst een rondleiding kregen in de labo's van Goodyear om daarna een testrit te mogen maken. Er waren 2 identieke auto's ter beschikking, eén met goedkope banden en de andere met Goodyearbanden. En zonder te zeveren...de resultaten waren verbluffend. De remafstand en baanvastheid zijn echt zoveel beter als je met aangepaste kwalitatieve banden rijdt. Want waar ik met de minder kwalitatieve banden auto tijdens de test voor de eerste keer heb mogen ervaren hoe het voelt om uit de bocht te vliegen (en thx voor mijn begeleider die toch een beetje de boel onder controle hield), voelde ik met de Goodyear banden veel minder impact.

En na die ervaring kreeg ik de kans om mijn ogen te doen en gewoon te genieten van de rest van het programma, de accomodaties en de het gezelschap. Life can be good :-)

Meer foto's zien? Je kan ook steeds terecht op de blogs van mijn collega bloggers:

Leonie van www.minimenschlein.de
Karin van www.thedailylady.eu
Emily van www.amummytoo.co.uk
Chiara van machedavvero.it
Aliette van www.lesenjoliveuses.fr


6 opmerkingen:

 1. amai die test lijkt me zoooo vermoeiend ...gelukzak!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt toch gratis veilige banden op je auto gekregen mag ik hopen voor de twee dagen verlof die je hebt opgenomen :-).
  En anders heb je toch maar mooi die verwennerijen gekregen. Dat maakt alles goed natuurlijk ;-).
  Ik laat dat over aan mijn garagist die er wellicht geen goedkope banden oplegt voor de prijs die ik hem betaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb sinds begin dit jaar 4 seizoenen banden op liggen,geen idee welk merk maar dat is ook dag en nacht verschil met de gewone zomerbanden,ook bij regen weer liggen die een stuk vaster op de weg.En voor jou,al de rest van ontspanning was mee genomen,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar was ik graag bij geweest in het kader van mijn lessen fysica over remafstand van een wagen. Heb je toevallig filmpjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ooit een slipcursus gedaan en vond zelfs gecontroleerd uit de bocht vliegen reuze spannend! Wat een heerlijke 2 daagse had je, genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ik dacht ook al toen ik het op IG las: huh? autobanden? Nou ja, elke reden is goed om er een keer tussenuit te kunnen, toch? Zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen