dinsdag 16 oktober 2018

Beste en snelste pastareceptje ever


Het stond al langer op mijn lijstje om dit topreceptje met jullie te delen want het heeft mij al vaak uit de nood geholpen tijdens een hectische avondspits waar de kinderen huiswerk moeten maken en naar de voetbal moeten gebracht worden, we plots moeten zoeken naar schoendozen om de volgende dag mee naar school te nemen, je telefoon belt en je het nummer ziet verschijnen van de persoon die je al een hele dag probeerde te bereiken en je dochter een scène maakt omdat ze haar schoenen niet vindt die ze de volgende dag wilt aandoen. Op zo'n moment wil je echt gewoon zo snel mogelijk eten op tafel. En dan is dit receptje een absolute topper!

In het kader van de werelddag tegen armoede van 17 oktober vroeg Soubry mij en nog een hele hoop andere bloggers om gerechtjes te delen van minder dan één euro en toen schoot dit topgerecht mij direct in mijn hoofd. Want je betaalt (zeker als je het voor 7 personen maakt) minder dan één euro per persoon en daarenboven zet je het in één, twee, drie op tafel.

Benodigdheden

- Spek
- Blik erwten
- Pasta
- Room

De hoeveelheden zijn vrij te bepalen. Ikzelf gebruik bijvoorbeeld maar 200 gram spek maar je kan gerust meer toevoegen.

Bereidingswijze

- Bak de spek in de pan
- Voeg de erwten toe in dezelfde pan
- Kook de pasta beetgaar
- Voeg de ingrediënten bij elkaar en giet de room erbij

Optioneel: Parmenzaanse kaas

Ps: Deze blogpost kwam er in samenwerking met Soubry. Meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Klik hier


5 opmerkingen:

  1. Oh ja! Lekker! Dit eten wij vaak met broccoli. En als je er op het einde nog een lepel graantjesmosterd door roert, dan wordt je saus nóg lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Lusten zelfs alle kinderne hier :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er goed uit. Wat voor soort spek gebruik je?

    BeantwoordenVerwijderen