zondag 27 januari 2019

Wij waren er bij op de klimaatmars


Wij waren erbij in Brussel op de klimaatmars. En dat op zich is natuurlijk niets bijzonders maar voor mijzelf toch wel een kleine overwinning aangezien het mijn allereerste betoging ooit was en ik licht claustrofobisch ben. Maar na het zien van al het engagement bij de jeugd en bij mij eigen kinderen was bij mij de vlam ontstoken en wou ik mee een vuist maken tegen het lakse klimaatbeleid in België. En natuurlijk kan je heel veel kleine dingen thuis doen die je ecologische voetafdruk verkleinen maar het blijft bijvoorbeeld toch zot dat het bijna onbetaalbaar is om met je gezin met de trein op reis te gaan terwijl de goedkope vliegtuigtickets je rond de oren vliegen. Of dat je bijna zelfmoord pleegt als je met de fiets door Brussel rijdt terwijl een stad als Kopenhagen erin slaagt om een ideale fietsstad te zijn. Dus ja ik liep mee tegen het huidige klimaatbeleid voor en door mijn kinderen omdat in mij de hoop is opgelaaid dat er deze keer misschien wel eens licht aan het einde van de tunnel kan zijn. 

Ik schreef er ook nog een artikel over de klimaatmars op Maison Slash

1 opmerking:

  1. Wat goed van je! Ik ben ook steeds meer bezig hoe wij groener kunnen leven. Alleen frustrerend om te zien dat wij zo ons best doen, ik het idee heb dat anderen juist meer gaan kopen/vliegen etc. Ik hoop dat door zulk soort acties meer mensen hiervan bewust worden en er strengere maatregelen komen.

    BeantwoordenVerwijderen