dinsdag 19 juli 2011

de omkeerbare slaapzak vol bloed, zweet en tranen

Ik dacht mij even uit te geven voor een mama die kan naaien. Ik had zelf het lef om te denken dat ik een tutorial zou kunnen maken. Maar dit projectje heeft mij weer een lesje nederigheid geleerd. Alhoewel ik naaien ongelooflijk leuk vind, heb ik nog een lange weg te gaan voor ik mij kan meten aan al die ervaren naaisters hier in blogland. En misschien zou ik met alle flaters die ik bega een boek SOS naaien kunnen maken. Wat kan er allemaal fout lopen? En vooral besluiten met wat hebben we vandaag allemaal geleerd?

1. Zijt altijd nauwkeurig
2. Verander uw naald naargelang die stof die je gebruikt en voorkom zo vliegende naaldpunten
3. Trek enkel de naden die niet goed zijn kapot, niet de hele stof

Vrij basic, denk ik maar ik ben er bij deze slaapzak toch tegenaan gelopen. En dan zwijg ik nog van de ritsen, paspelbandjes en het draaien van de stof (waarom wou ik toch ook een omkeerbare slaapzak)


Gelukkig is mijn model altijd gewillig en met haar schattigheid verleent ze mijn naaiwerk toch nog enige meerwaarde :-) 


En hier 'the making of '

De omkeerbaarheid van de slaapzak werd naargelang het vorderen van het project steeds minder opportuun wegens teveel foute stiksels en lelijke afwerking. En ik moest toch ergens mijn bloed, zweet en tranen verbergen hé.

7 opmerkingen:

 1. ik vind hem geweldig.. en dat biasbandje langs de rits.. super ! Ik doe het je niet na !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind hem ook geweldig leuk, is toch echt wel goed gelukt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OK, misschien niet omkeerbaar, maar zo ziet hij er alleszins aangenaam zacht uit ... heerlijk om in te slapen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is super mooi! Prachtig! Knap werk!
  Zo is iedereen begonnen, denk ik dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, maar het is wel een prachtig exemplaar geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een prachtige blauwe stof heb je hiervoor gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen