zondag 14 juli 2013

Snipperdagje aan zee


Nu de zomer eindelijk aangebroken is maar mijn vakantie nog niet hebben we beslist een dagje te snipperen aan onze Belgische kust. Naast zwemkleding en handdoeken had mamavanvijf ook een hele zak kleurrijk crêpepapier, stokjes, ijzerdraad en plakband mee want de meisjes moesten en zouden een bloemenwinkeltje hebben op het strand. En één plus één is drie want mamavanvijf kon haar creatief ei kwijt en was best fier op haar bloemetjes en de kids hadden zeer snel een hele emmer schelpjes bijeen verdiend waarmee zij dan lustig bloemetjes konden kopen aan andere kraampjes. Tot mamavanvijf haar even verdiepte in wat lectuur en bleek dat de commerciële feeling van mijn kids toch nog niet echt op punt stond...Want na een dagje kust waren al mijn nieuwe bloemen weg en hadden we nog een handvol schelpjes en oude 'verlepte' bloemen in de plaats :-) maar met lachende gezichtjes van de kids ernaast en zo kunnen we volgende keer gewoon opnieuw beginnen want zeg nu zelf wat doet ne mens anders op het strand eh :-)

17 opmerkingen:

 1. Ik vond dat ook zo tof toen ons kinderen klein waren
  En fier als ze voor mijn chiquebloemen veel hadjes schelpen vroegen en kregen !
  En inderdaad, altijd naar huos met nog maar enkele schelpjes en wat vieze bloemen
  Maar ze vonden het zaaaaaaalig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is toch echt jeugdsentiment dat nu bij mij naar boven komt! tof hè! en inderdaad wat doet een mens anders op het strand?!!!
  In elk geval zal het jullie wel heel goed gedaan hebben, dat snipperdagje aan zee, geeft al meteen vakantiegevoel.
  Wij deden dat vorig weekend ook, en genoten van dat pré-vakantiegevoel! Heerlijk, toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ahhh wat schattig! Nu ik het zo zie baal ik er wel een beetje van dat ik maar een meisje heb! en nog meer dat we zoo ver van de kust af wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat lief. De bloemenwinkel is prachtig. Goed opgelost mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een mooie bloemen!!
  Een snipper dag met een goeden randje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kriebeltenen in het warme zand en zo'n mooie bloementuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo,n dagje aan het strand,ik hoop dat er nog velen volgen voor jullie


  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had dat nog nooit gezien, zo'n bloemenwinkel! Misschien omdat ik te weinig aan zee kom? Alleszins, het zag er zalig uit! Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een heerlijke foto's!
  en zo mooi van kleur allemaal.
  jullie hebben vast genoten van de zee en het zand, en het knutselen van de bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oostduinkerke beach? Ik herken precies het windscherm.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt nostalgie!! Wij deden een dagje Nederlandse kust, helaas kennen ze dat hier niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet me dringend eens verdiepen in het maken van zulke bloemen. Onze kindjes zouden dat even fijn vinden, denk ik.
  Wij zijn alleen zo geen zee (of beter) strand mensen. Ik gruwel van dat zand dat overal tussen kruipt, waar het niet kruipen moet. Maar omdat onze kindjes de zee nog nooit gezien hadden (toch niet bewust) deden we vorige week ook van 'dagjes-toeristen',...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuker kan het voor kids niet zijn! Mooie foto's en toffe bloemkes!

  BeantwoordenVerwijderen